Dewoonkamer

Tips en infomatie over de woonkamer

Tips Woonkamer

Alle spullen uit de woonkamer verhuizen: zo pak je dat aan!

Ga je binnenkort verhuizen en kijk je nu al op tegen het inpakken van alle spullen uit de woonkamer? Je bent zeker niet de enige! De woonkamer is de ruimte waar het meest geleefd wordt. Hier houd je gezellige spelletjesavonden met vrienden, drink je een drankje met je geliefde en kijk je met het hele gezin televisie. Hier vind je dan ook een groot scala aan spelletjes, accessoires om de boel wat op te vrolijken, vitrinekasten met inhoud, dvd’s, fotolijstjes, gameconsoles en noem maar op. Je hoofd duizelt waarschijnlijk als je bedenkt hoeveel spullen er wel niet opgeborgen zijn in jouw woonkamer. In deze blog geven we je een aantal tips om het inpakken van de woonkamer een stuk soepeler te laten verlopen.

Begin ruim op tijd!

Veel mensen maken de fout om het inpakken tot het laatste moment uit te stellen. Heel begrijpelijk, aangezien het uiteraard niet ieders hobby is om te verhuizen. Toch is het wel verstandig dat je hier op tijd aan begint. Hoe langer je het inpakken uitstelt, hoe groter en moeilijker de klus zal worden. Bovendien zal het je ook een stuk stress schelen als je tijdig bent begonnen. Natuurlijk kan je niet alles maanden van tevoren gaan inpakken, veel spullen worden immers dagelijks of wekelijks gebruikt. Wel kan je een overzichtje maken van de spullen die eigenlijk niet meer gebruikt worden voor de verhuizing. Ook woonaccessoires, beeldjes uit de vitrinekast of dvd’s die nooit gekeken worden, kunnen al ingepakt worden. Dan is het misschien wel even een stukje minder gezellig in de woonkamer, maar het inpakken is straks wel minder werk!

Schrijf op wat er in de doos zit

Denk niet alleen aan het moment van het verhuizen zelf, maar ook aan het moment dat alles weer uitgepakt moet worden in de nieuwe woning. Dit kan een heleboel tijd kosten als je niet weet wat er in welke doos zit. Bovendien zal de verhuiswagen straks gevuld zijn met verhuisdozen van elke ruimte van je huidige woning. Het is dan ook erg gemakkelijk om het overzicht kwijt te raken. Maak het jezelf daarom gemakkelijk en schrijf op wat er precies in de doos zit. Schaf goedkope verhuisetiketten aan om de boodschap zo duidelijk mogelijk te maken. Zet dus niet alleen ‘woonkamer’ neer, maar schrijf ook op wat er precies in die doos voor de woonkamer zit. Denk aan ‘woonkamer dvd’s of woonkamer accessoires’, zo is het uitpakken straks een stuk makkelijker en kan je het gedachteloos in de daarvoor bestemde meubels opbergen.

verhuisetiketten

Gooi weg wat er niet meer gebruikt wordt

Vrijwel iedereen heeft wel meubels of accessoires in huis staan, waar verder niks van gebruikt wordt. Dit is uiteraard hartstikke zonde en neemt alleen maar extra ruimte in de verhuiswagen in beslag. Worden deze spullen nu niet gebruikt? Dan is de kans klein dat ze wel in de nieuwe gebruikt zullen worden. Kijk dan ook kritisch naar jouw woonkamer en bedenk of je sommige spullen echt wel mee wilt nemen. Zijn er dingen die je wilt achterlaten? Probeer ze dan te verkopen, zo kan je er nog een aardig zakcentje aan overhouden en dat komt altijd van pas tijdens een verhuizing!

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *