Dewoonkamer

Tips en infomatie over de woonkamer

4 tips goed beschermd huis
Tips Wonen

4 tips voor een goed beschermd huis

Na een lange dag op de bank ploffen, televisie aan, voetjes omhoog. Heerlijk toch? Op dat moment voel je je even heel relaxed, maar voel je je ook veilig? Om de ultieme ontspanning op te zoeken is het toch fijn om te weten dat je huis goed beveiligd is. Met deze inbraakbeveiliging tips zorg je ervoor dat je geen ongevraagd bezoek krijgt.

1. Leg niks in het zicht

Het is heel verleidelijk om lekker alles op dezelfde plaats te laten liggen als je ’s avonds naar bed gaat. Je laptop ligt nog op de tafel en er ligt ergens een iPad in het zicht. Toch is het beter om dit niet te doen. Inbrekers weten dan zeker dat er iets te halen valt wanneer ze het huis in komen. Nodig ze dus niet uit en zorg altijd dat je waardevolle spullen uit het zicht houdt. Dit is de eerste stap bij inbraakbeveiliging.

2. Zorg voor een bewoond huis

Het is verstandig te zorgen dat het lijkt alsof er mensen thuis zijn als je op vakantie bent. Zo is het mogelijk om bijvoorbeeld de buren vragen om af en toe de gordijnen open en dicht te doen. In een leeg huis is het natuurlijk makkelijker en veiliger om in te breken, inbrekers worden dan niet snel betrapt. Denk er daarom aan om ook nooit op Facebook te zetten wanneer je op vakantie gaat en wanneer je weer terug bent,  maak het inbrekers niet te makkelijk. Een andere makkelijke manier om een huis bewoond te laten lijken is door tijdschakelaars op je lampen te zetten.

3. Beveilig je deuren

Je deuren beveiligen is erg makkelijk en heel effectief. Veel mensen hebben een deur die je van de buitenkant niet open krijgt zonder sleutel, dat maakt het heel verleidelijk om de deur dicht te trekken en hem verder niet op slot te doen. Het is wel heel belangrijk dat je hem nog op slot draait, dieven krijgen dit slot namelijk binnen enkele minuten open met een bankpas. Kies voor een goede cilinder op de deur voor goede bescherming. Let altijd goed op het SKG keurmerk om te weten dat je een goed slot hebt aangeschaft.

4. Beveilig je ramen

Het is misschien niet altijd even voordehandliggend om je ramen op de bovenverdieping te beveiligen, maar het is wel belangrijk. Inbrekers komen door een glazen ruit makkelijk binnen. Ramen bescherm je door een raamboom of een combi-raamuitzetter te laten installeren, dan is het onmogelijk om het open te breken. Zorg ook dat je ze geen opstapjes geeft naar de bovenverdieping. Zet kliko’s en ladders zoveel mogelijk weg, zodat het niet makkelijk is om omhoog te klimmen.

 

 

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *