Dewoonkamer

Tips en infomatie over de woonkamer

Jouw shutters schoonmaken als een pro!
Tips Wonen

Jouw shutters schoonmaken als een pro!

Schone ramen en shutters zijn essentieel voor het behoud van een helder en fris interieur. Vuile ramen kunnen de lichtinval beperken en de uitstraling van een ruimte verminderen, terwijl vuile shutters een doffe uitstraling kunnen geven aan een kamer. Dat wil je natuurlijk niet! Daarom geven we in deze blog een aantal tips voor het schoonmaken van je ramen en shutters. 

1.Gebruik de juiste schoonmaakproducten

Het gebruik van de juiste schoonmaakproducten is cruciaal voor het schoonmaken van ramen en shutters. Gebruik bijvoorbeeld een speciale glasreiniger om ramen te reinigen. Deze producten zijn ontworpen om strepen en vlekken te voorkomen en zijn over het algemeen veilig voor gebruik op glas en andere oppervlakken.

Voor het schoonmaken van shutters, kun je het beste gebruik maken van een zachte doek of een speciale shutterreiniger. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen of schurende materialen, omdat deze de afwerking van de shutters kunnen beschadigen.

2. Maak schoon bij bewolkte dagen

Het reinigen van ramen en shutters kan het beste worden gedaan op bewolkte dagen, omdat direct zonlicht de reinigingsoplossing kan laten opdrogen voordat je klaar bent met schoonmaken. Dit kan leiden tot strepen en vlekken op het oppervlak. Vooral op zwarte shutters zal dit zichtbaar zijn.

3. Reinig regelmatig

Regelmatig schoonmaken van ramen en shutters is de sleutel tot het behoud van hun glans en uitstraling. Plan een regelmatig schema in voor het schoonmaken van deze oppervlakken om ervoor te zorgen dat ze er altijd op hun best uitzien.

4. Begin bovenaan en werk naar beneden

Wanneer je ramen schoonmaakt, begin dan bovenaan en werk naar beneden. Dit voorkomt dat het vuil en de reinigingsoplossing naar beneden druppelen en strepen veroorzaken op het schone glas.

Bij het schoonmaken van shutters, werk je ook het beste van boven naar beneden. Begin bij de bovenste panelen en werk naar beneden, zodat eventuele druppels of stof van bovenaf naar beneden kunnen worden verwijderd.

5. Droog het oppervlak goed af

Het is essentieel om ramen en shutters goed af te drogen om strepen en vlekken te voorkomen. Gebruik een schone, droge doek om overtollige reinigingsoplossing en water te verwijderen van het oppervlak. Het is belangrijk om de doek regelmatig te vervangen om te voorkomen dat vuil zich opbouwt op het oppervlak.

6. Reinig de rails en scharnieren

Wanneer je shutters reinigt, vergeet dan niet om de rails en scharnieren schoon te maken. Gebruik een zachte borstel of een tandenborstel om vuil en stof uit de rails te verwijderen. Veeg de scharnieren schoon met een vochtige doek en droog ze af om roestvorming te voorkomen

Door regelmatig je ramen en shutters schoon te maken, houd je niet alleen je huis schoon en fris, maar zorg je ook voor een betere lichtinval en een mooier uitzicht. Met deze tips en trucs kun je jouw ramen en shutters op een gemakkelijke en effectieve manier schoonmaken en ervoor zorgen dat ze er altijd op hun best uitzien!

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *