Dewoonkamer

Tips en infomatie over de woonkamer

Interieur Mooi Tips Wonen Woonkamer

Hier moet je op letten bij het bestellen van nieuwe jaloezieën

Na een enorme zoektocht ben je er eindelijk uit: jaloezieën zijn de perfecte raamdecoratie voor jouw woning. Ze passen uitstekend binnen het huidige interieur en sluiten naadloos aan op je eigen persoonlijke voorkeuren en smaak. Zodra je weet welke raamdecoratie je wilt kopen, ben je natuurlijk al een enorme stap verder. We zullen immers niet onder stoelen en banken schuiven dat de zoektocht naar nieuwe raamdecoratie enorm tijdrovend kan zijn. Het aanbod is tegenwoordig zó groot dat je gemakkelijk overweldigd raakt. En zelfs wanneer je weet welke raamdecoratie er gaat komen, zijn er nog genoeg andere dingen waar je rekening mee moet houden.

Ga je jaloezieën bestellen bij ilumio.nl? Hier moet je zeker op letten voordat je je bestelling plaatst!

Het juiste materiaal

Voordat je jaloezieën gaat kopen is het eerst belangrijk om meer over de verschillende soorten te weten te komen. Er is niet maar één soort jaloezie verkrijgbaar. Je hebt keuze uit enorm veel verschillende materialen. De meest populaire materialen zijn aluminium en hout. Maar voor welke kies je?

Allereerst is het belangrijk om de voor- en nadelen van ieder materiaal op een rijtje te zetten. Zo zijn houten jaloezieën iets lastiger te onderhouden dan aluminium jaloezieën. Dit terwijl ze juist wel weer meer warmte en een natuurlijke uitstraling aan de woning geven. De keuze blijft dan ook heel persoonlijk. Er is geen goed of fout. Weeg zelf af welke voor- en nadelen het zwaarst wegen en baseer hier vervolgens je keuze op. Zo weet je zeker dat je de juiste beslissing maakt.

Jaloezie kopen voor in de woonkamer? Zorg er dan voor dat je tevens rekening houdt met de huidige interieurstijl? Zo zullen aluminium jaloezieën minder tot hun recht komen in een landelijk of klassiek interieur. Dit terwijl ze wel weer perfect aansluiten op een stoer industrieel interieur. Kies voor het materiaal wat bij jou en je woning past. Zo kun je nooit de verkeerde beslissing maken.

Jaloezie kopen

Geef de juiste maten door

Logischerwijs moeten de jaloezieën natuurlijk wel goed aansluiten op de raampartijen. Het is dan ook vanzelfsprekend om eerst alle raam- of deurmaten zorgvuldig door te geven, alvorens je de bestelling daadwerkelijk plaatst.

Houd tijdens het meten rekening met de pakkethoogte en ken het verschil tussen in de dag of op de dag meten. Vind je het zelf lastig om de meting uit te voeren? Of zit je met vragen? Neem dan contact op met de leverancier van de jaloezieën. Zij kunnen niet alleen tips geven bij het meten, maar beschikken vaak zelf ook over een specialistisch team die dit bij jou kunnen doen. Zo weet je zeker dat de juiste maten worden doorgegeven.

Kant van de bediening

Dit is misschien niet het eerste waar je aan denkt wanneer je voor jaloezieën kiest, maar het is zeker een vraag die gaat komen in het bestelproces. Aan welke kant wil je de bediening hebben? Dit lijkt misschien niet zo belangrijk, maar het kan knap lastig zijn wanneer er deurklinken en hendeltjes in de weg zitten als je de jaloezieën wilt openen en/of sluiten. Denk hier daarom goed over na. Moet de bediening volledig links of rechts? Of wil je misschien de bediening bij het ene raam links en bij het andere raam rechts? Zo zorg je ervoor dat de jaloezieën geheel naar wens worden geleverd en het gebruiksgemak hoog zal zijn.

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *