Dewoonkamer

Tips en infomatie over de woonkamer

Een aparte zithoek die klasse uitstraalt
Wonen Woonkamer

Een aparte zithoek die klasse uitstraalt

De woonkamer is de plek in huis waar je tot rust kan komen, na een zware dag werken even in de zetel liggen, de tv aanzetten en even helemaal niks doen. Je richt de woonkamer dan ook vaak gezellig en naar je eigen stijl in. De meeste mensen plaatsen in de woonkamer een bank, een salontafel en een tv-meubel. Wil je het warmer aankleden, dan kan je gebruik maken van een tapijt, een bijzettafel of leuke kussentjes. Heb je plaats over? Dan kan je een aparte zithoek creëren met een of meerdere stoelen, denk maar aan een of twee fauteuils of een loungechair. Een plek waar je een boek kan lezen, een theetje kan drinken of gewoon even alle zorgen kan vergeten. De aparte zithoek straalt dan ook een klassevolle sfeer uit. Zo’n aparte zithoek hoeft niet per se plaats te vinden in je woonkamer, deze kan ook geplaatst worden in de slaapkamer, de keuken of de overloop. Wij geven je alvast een aantal ideeën mee hoe je deze aparte zithoek kan inrichten.

 

Een lounge chair

Wil je ultiem relaxen en hou je ervan na een lange dag even de voetjes omhoog te leggen? Dan is een lounge chair iets voor jou. Een voordeel aan een lounge chair is dat deze erg comfortabel zit. Een loungechair heb je vaak in verschillende uitvoeringen maar er wordt meestal gekozen voor een degelijk en leren model. Denk maar aan de lounge chair van Eames, een echte blikvanger in elk interieur. Een apart voetstukje is hierbij een ideale optie om lekker languit te zitten. Ook de grand relax van Vitra is een mooie optie voor jouw aparte zithoek.

 

De boekenkast

Ben jij een echte boekenwurm dan mag in jouw aparte zithoek geen boekenrek ontbreken. Heb je gigantisch veel boeken? Dan kan je best kiezen voor een kast op maat. Zo kan je perfect berekenen hoeveel plaats je gaat nodig hebben voor al je boeken en is alles volledig ingericht naar jouw smaak. De kast- en wandopstellingen van Molteni zijn hier een ideaal voorbeeld van. Je kan bijvoorbeeld nog kiezen of je een open of gesloten kast prefereert.

 

Twee dezelfde stoelen

Ben je benieuwd hoe je de perfecte aparte zithoek uit de boekjes ook gewoon thuis kunt creëren? Dan geven wij de ultieme tip. Ga voor twee dezelfde stoelen met een bijzettafel in het midden. Zo creëer je een ruimtelijk effect. En we bedoelen niet zomaar keukenstoelen, denk maar aan twee mooie Barcelona chairs, de Wassily chair of de Shell chair. Drie soorten stoelen die klasse uitstralen, ze geven je een chique, maar vooral cozy gevoel. Bovendien zijn de stoelen allemaal zeer comfortabel, je kan er dus heerlijk uren in relaxen.

 

Rotan

Rotan is een mooi voorbeeld van hoe je een aparte zithoek zeer mooi en gezellig kan inrichten. Denk maar aan een rotan kast, een rotan stoel of een rotan bankje. De stoelen van Pierre Jeanneret zijn hier een prachtig voorbeeld van. Met deze stoelen creëer je een chique uitstraling. Zo ben je helemaal klaar om je aparte zithoek in te richten!

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *