Dewoonkamer

Tips en infomatie over de woonkamer

Met een kerstspreuk iemand een mooie kerstwensen
Tips Wonen Woonkamer

Met een kerstspreuk iemand een mooie kerstwensen

Kerst wordt gezien als een gezelligheid feest in de donkere en koude wintermaanden. Het is tijdens deze periode van het een prachtig moment om bij elkaar te komen zitten met familie en vrienden. Voor de christenen is kerst niet altijd een gezelligheid feest geweest, tijdens kerst wordt door de christenen de geboorte van Jezus Christus gevierd. Er wordt gevierd dat Jezus naar onze aarde is gekomen. Het wensen van een vrolijk kerstfeest kan worden gedaan door een kaart met een kerstspreuk te versturen.

Hoe is kerstmis ontstaan?

Het ontstaan van kerst wordt niet daadwerkelijk op de dag gevierd dat Jezus Christus is geboren. Het feest kerst, stamt eigenlijk af uit het jaar 340 na Christus. Op de datum 25 december werd ieder jaar de zon aanbeden. Er werd besloten om op dit jaar kerst te gaan vieren want hierdoor werd er een einde gemaakt aan de verering van de zon. Dit kwam omdat ze niet de zon wouden aanbidden maar het licht van de wereld. Er werd gevonden dat Jezus Christus aanbidding verdiende. Vandaar dat nu kerst wordt gevierd op 25 december.

Wat is de betekenis van kerst voor de christenen?

Kerst wordt door de christenen ook wel gezien als de komst van Christus. Christus werd gezien als de langverwachte Messias en redder. Mensen zien de komst van Jezus Christus alsof god zelf de moeite heeft genomen om als mens naar de aarde te komen. Gedacht wordt dat god dit deed om de mensheid te redden van zonde en van onrechtvaardigheid. Dit wordt volgens mensen ook teruggezien in de manier hoe Jezus zijn leven heeft geleefd. Jezus keek naar de mensen om aan de rand van de samenleving. Tevens kwam hij op voor de onrechtvaardigheid die er aanwezig was in de samenleving. Jezus noemde zichzelf het Licht van de Wereld. Vandaar dat kerst ook wel het feest van Licht wordt genoemd.

Hoe wordt kerst gevierd in Nederland?

Tijdens kerst ben je vaak met je dierbaren, bijvoorbeeld met familie of vrienden. Kerst wordt gezien als een tijd, vol met liefde en met gezelligheid. Vaak wordt er dan ook een kaartje verstuurd met een kerstspreuk. Een kerstspreuk kan een manier zijn om mensen bij je uit te nodigen voor kerst. Daarnaast kan je met een kerstspreuk mensen een fijne kerst wensen. Kerst is een saamhorigheid die mensen weer tot elkaar verbindt en bij elkaar brengt. Ook kan kerst vrede brengen, ondanks de hoeveelheid oorlog die er in de wereld te vinden is. Door middel van een kerstkaart met een kerstspreuk kan deze verbindende kerstgedachte het hele jaar voortduren.

In welke vormen is een kerstspreuk te vinden?

Een kerstspreuk wordt vaak verstuurd via een kaartje. Tegenwoordig zie je ook creatieve manieren voorbij komen met zelfgemaakte kaartjes met bijvoorbeeld een foto erbij van de familie. Bovendien zijn er ook digitale kerstspreuken die kunnen worden verstuurd. Wel is een kaartje de meest persoonlijke manier om een kerstspreuk te versturen. Je zou een kerstspreuk ook kunnen drukken op een kaars.

Wat houd een kerstspreuk in?

Een voorbeeld van een kerstspreuk is: ‘Wees blij met Kerstmis en vier het met elkaar want Kerstmis komt maar eens per jaar!’. Een ander voorbeeld van een kerstspreuk kan zijn: ‘Kerstmis het feest van vergeven een nieuwe start om verder te leven het voelt fijn maar wees eerlijk zo zou het toch elke dag moeten zijn’. Daarnaast zijn er ook kerstspreuken te vinden die mensen een fijne kerst wensen maar ook een prettig nieuw jaar, een voorbeeld van zo een kerstspreuk is: ‘We wensen jullie een fijne kerst en een spetterend nieuw jaar. Veel geluk in grote en kleine dingen maar bovenal gelukkig met elkaar’.

Kerstspreuken in verschillende soorten en maten

Je hebt kerstspreuken die redelijk formeel zijn, zoals de Christelijke kerstspreuken. Bij deze kerstspreuken wordt vooral de boodschap overgebracht . Daarnaast zijn er ook kerstspreuken te vinden die minder formeel zijn en meer gericht zijn op humor. Een voorbeeld van een kerstspreuk die vooral gericht is op humor is: ‘Mensen maken zich zo druk om wat ze eten tussen kerst en nieuwjaar, maar waar ze zich werkelijk druk om zouden moeten maken is wat ze eten tussen nieuwjaar en kerst.

Het samenstellen van een kerstspreuk

Je kunt een kerstspreuk zelf verzinnen maar je kunt er ook voor kiezen om een spreuk om internet te zoeken die bij jouw past. Ook kun je ervoor kiezen om de spreuken van internet te gebruiken als inspiratie en zo je eigen versie hiervan te maken.

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *