Dewoonkamer

Tips en infomatie over de woonkamer

5 dingen die niet mogen ontbreken in een aquarium
Tips Woonkamer

5 dingen die niet mogen ontbreken in een aquarium

Een aquarium is een mooie toevoeging in de woonkamer. Het kan heerlijk rustgevend zijn om hiernaar te kijken en daarom is de inrichting van een aquarium heel belangrijk. In dit artikel lees je welke dingen niet mogen ontbreken in jouw aquarium. Laten we beginnen.

#1. Filter

Allereerst is het goed om een juiste filter aan te schaffen. Dit zorgt er namelijk voor dat de afvalstoffen uit het water worden verwijderd. Hierdoor blijft het water lekker schoon. Daarnaast verwijderd een filter ook de uitwerpselen en chemische dingen uit het water. Ook voorkomt een filter dat er schadelijke bacteriën in het water kunnen vermenigvuldigen. Schaf een filter aan van kwaliteit, zodat je er lang mee kunt doen.

#2. Ledstrips

Bij een aquarium hoort uiteraard ook goede verlichting. Aquarium led verlichting is er in veel verschillende soorten en maten, maar het beste kun je kiezen voor koude witte ledstips als hoofdverlichting van het aquarium. Het licht reikt namelijk helemaal tot aan de bodem. Met bijvoorbeeld andere soorten ledverlichting kun je het aquarium verder aankleden. Elke kleur heeft een eigen functie:

  1. Warm witte leds laten de zon schijnen in de aquariums;
  2. Met de blauwe leds haal je de koele en diepte van de oceaan in het aquarium;
  3. Met de RGB led strip maak je een kleurrijk geheel van het aquarium.

Kies dus als basis de koude witte ledstrips en kleed het verder aan met een andere kleur. Tip: sommige vissen hebben een specifieke verlichtingsbehoeften, dus kijk goed naar wat voor soort vissen jij hebt of wil gaan kopen.

#3. Water

Een goede conditie van het water is essentieel voor een gezond aquarium. Zorg er daarom voor dat je regelmatig de pH-waarde controleert, zodat je dit eventueel kan aanpassen. Wanneer de conditie van het water namelijk slecht is kunnen planten minder goed leven en de vissen eerder ziek worden. Ververs daarom ook regelmatig het water.

#4. Decoraties

Decoraties staan niet alleen leuk en sfeervol, maar het is ook bevorderlijk voor de leefomgeving van de vissen. Het draagt bij aan het welzijn van de vissen en daarom is het belangrijk om een aantal decoraties toe te voegen. Denk hierbij aan een schuilplekje voor de vissen. Hier kunnen ze altijd even terecht om de stress te verminderen bijvoorbeeld. Kijk hierbij ook weer goed naar of de accessoires geschikt zijn voor het aquarium, want sommige decoraties kunnen de waterkwaliteit beïnvloeden.

Er zijn dus een aantal dingen die niet in jouw aquarium mogen ontbreken! Heel veel succes met het aanschaffen en toevoegen van nieuwe items in het aquarium.

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *