Dewoonkamer

Tips en infomatie over de woonkamer

Woontrends 2021
Tips Wonen Woonkamer

Woontrends 2021: heb jij al van mangohout gehoord?

Door het coronavirus zaten we het afgelopen jaar plotseling een stuk vaker thuis. In die tijd werd pas duidelijk hoe belangrijk een warm en gezellig interieur eigenlijk is. Je huis is een plek waar je echt tot rust komt, en een goede indeling en een sfeervolle stijl helpen je die rust te vinden. Misschien is juist daarom mangohout de laatste tijd zo in trek. Deze houtsoort heeft een tijdloze uitstraling, en dat is maar goed ook. Een meubel van mangohout is namelijk ijzersterk en gaat jaren mee. Ook heeft het een warme uitstraling, waardoor mangohout niet alleen stijlvol is, maar ook erg sfeerverhogend werkt in je woonkamer. Het is dit jaar met recht een echte woontrend te noemen.

Circulair materiaal

Wat mangohout nog meer bij deze tijd laat passen is het feit dat de houtsoort per definitie duurzaam is. Dat komt omdat mangohout het bijproduct is van de mangoteelt. Mangobomen groeien op warme plaatsen, zoals in India en Australië. Daar planten mangoboeren ze om heerlijke vruchten mee te verbouwen. Wanneer een mangoboom oud wordt, zal hij steeds minder vruchten gaan produceren. Dat maakt hem minder interessant voor de boer, die hem vervangt door een jonger exemplaar. De oude mangoboom gaat vervolgens naar de meubelfabriek. Daar kunnen er allerlei mango meubels van gemaakt worden, zoals eettafels, kasten en salontafels. Voor mangohout hoeft dus geen wild bos te worden gekapt, en dat maakt het een bijzondere hardhoutsoort.

Een warme uitstraling

Mangohout heeft een tropische oorsprong, en dat zie je terug in de uitstraling van het hout. Elke plank heeft unieke, vlammende patronen en een duidelijk zichtbare nerf. Dat zorgt ervoor dat elk meubel van mangohout net even anders is. Door de warme, oranjebruine kleur van het hout heeft het een uitnodigende look die vaak gecombineerd wordt met koelere elementen zoals zwart staal. Dit geeft een prachtig contrast. Mangohout komt door zijn robuuste trekjes ook goed tot zijn recht in een industriële interieurstijl, maar past eigenlijk in elke woonkamer. Het is een veelzijdige houtsoort waar allerlei meubelen van kunnen worden gemaakt. Wist je dat je tegenwoordig ook zwarte mango meubels kunt kopen? Die hebben een unieke uitstraling die goed past in verschillende interieurstijlen.

Extra opbergruimte

Naast stijlvolle tafels om heerlijk aan te loungen, worden van mangohout ook vaak kasten gemaakt. Denk aan een mooie open kast die het idee van ruimte geeft, of een stijlvolle buffetkast waar je van alles in kwijt kunt. Een kast van mangohout biedt extra opslagruimte en is door zijn robuuste uitstraling een echte blikvanger in elk interieur. Het is de perfecte aanvulling voor je woonkamer. Mangohout is niet alleen een woontrend, maar vooral ook tijdloos. Haal je deze woontrend van 2021 in huis, dan is je interieur weer jarenlang up-to-date.

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *