Dewoonkamer

Tips en infomatie over de woonkamer

Welke gietvloer kies ik? De verschillende soorten op een rijtje!
Wonen Woonkamer

Welke gietvloer kies ik? De verschillende soorten op een rijtje!

Gietvloeren zijn ongekend populair. Ze zijn dan ook in heel veel verschillende soorten verkrijgbaar. Op die manier is er altijd wel één gietvloer die het best bij jou past. Zo kies je eenvoudig de vloer die voor jou het meest geschikt is en bij de situatie past.

Benieuwd welke soorten gietvloeren er allemaal zijn? En kan je wel wat hulp gebruiken bij het maken van de juiste keuze? Hieronder zetten we alle verschillende soorten én bijbehorende voordelen op een rijtje.

Epoxy gietvloer

De epoxy gietvloer is enorm populair en misschien wel dé gietvloer die het vaakst wordt gelegd. Deze vloer wordt niet alleen in woningen veelvuldig gebruikt, maar ook regelmatig in openbare gebouwen. Dit komt met name doordat de vloer heel goed bestand is tegen zware – en zelfs chemische –  belasting. Het is een zeer zware en mooie vloer die jaren lang meegaat. Nog een groot voordeel van de epoxy vloer is dat deze in veel verschillende vloeren verkrijgbaar is en er ook nog een diverse opties mogelijk zijn. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een extra anti-sliplaag. Hierdoor is de vloer bijvoorbeeld ook in de keukens binnen de horeca erg populair.

Let op: een epoxy gietvloer is een stuk minder flexibel dan andere gietvloeren. Hierdoor behoort deze vloer tot één van de weinige gietvloeren die minder goed gecombineerd kan worden met vloerverwarming. Belangrijk om rekening mee te houden.

Polyurethaan gietvloer

De polyurethaan gietvloer is de op één na populairste gietvloer in ons land. Deze wordt voornamelijk in woningen gelegd. Het is een zeer duurzame en mooie vloer. Bovendien is deze gietvloer erg flexibel, lichter en ook comfortabeler. Het kan tevens ingezet worden in combinatie met een vloerverwarming. De vloer is in verschillende kleuren verkrijgbaar en kan in verschillende ruimtes worden toegepast. Zelfs in vochtige ruimtes zoals de badkamer en keuken.

Woonbeton

Woonbeton hoort eigenlijk niet in dit rijtje, omdat de vloer over een geheel andere samenstelling beschikt dan gietvloeren. Toch moeten we deze toch even benoemen, omdat woonbeton vaak in één adem met gietvloeren wordt gebruikt. Woonbeton is een cementgebonden vloer en is een stuk dikker (en relatief harder) dan een gietvloer.

Kosten

De prijs van een gietvloer hangt van heel veel verschillende factoren af. Gelukkig kun je via Woodstock Vloeren eenvoudig de prijs van de door jou gekozen vloer ontdekken. Dit doe je via een handige calculator. Wil je een exacte kostenbepaling ontvangen? Vraag dan een definitieve offerte aan. Zo weet je precies waar je aan toe bent.

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *