Dewoonkamer

Tips en infomatie over de woonkamer

Tips om de juiste gordijnen voor jouw woonkamer te vinden!
Woonkamer

Tips om de juiste gordijnen voor jouw woonkamer te vinden!

De keuze voor raambekleding kan jouw woonkamer maken of breken. Naast dat ze ontzettend veel kunnen doen voor de sfeer in deze ruimte, zijn ze ook nog eens enorm praktisch. Zo houden ze het licht buiten of halen ze deze juist naar binnen, werken ze isolerend en verhogen ze de privacy om comfortabel te kunnen wonen. Hoewel gordijnen in alle ruimtes van het huis kunnen worden opgehangen, zijn ze in de woonkamer toch wel het populairst. De juiste gordijnen vinden is echter niet zo gemakkelijk als het lijkt. Het aanbod is namelijk reuze.

Zoek alleen maar eens online naar de verschillende gordijnen die voor de woonkamer geschikt zijn. Het aanbod zal je hoogstwaarschijnlijk meer dan versteld doen staan. Kies je voor vouwgordijnen op maat, jaloezieën of standaard stoffen gordijnen? Er is geen goed of fout. Wel zal het ene gordijn beter bij jouw wensen en het interieur aansluiten dan het andere. Daarom vind je hier enkele tips om de juiste gordijnen voor jouw woonkamer te vinden. Zo wordt het maken van een beslissing hopelijk een stuk gemakkelijker!

Bepaal eerst de functie van de gordijnen

Als je nieuwe gordijnen voor de woonkamer koopt, dan is het eerst belangrijk om goed te bedenken welke rol deze zullen vervullen. Koop je ze met name om de sfeer in de ruimte te verhogen? Wil je van meer privacy genieten? Of vind je het belangrijk dat je het zonlicht geheel naar wens kunt aanpassen? Een combinatie tussen dit alles is uiteraard ook mogelijk. Op basis van jouw eigen wensenlijstje vallen er direct een aantal gordijnen af en komt er waarschijnlijk ook al een mogelijke treffer omhoog.

Houd tevens rekening met de kleur en de rol die deze zal vervullen in de woonkamer. Wij adviseren om altijd voor relatief neutrale kleuren te kiezen. Je kunt natuurlijk kiezen voor een aparte kleur die uitstekend past bij de rest van het interieur, maar de kans is groot dat je het interieur zelf een keertje zult veranderen en dan wil je niet ook nog eens gelijk nieuwe gordijnen aanschaffen.

Verdiep je in de verschillende soorten

Er bestaat niet slechts één standaardgordijn. Tegenwoordig genieten we van een ruim aanbod van allerlei verschillende soorten. Groot voordeel is dat je hierdoor het gordijn wel geheel naar wens kunt aanpassen. Nadeel is echter weer dat het de keuze niet direct gemakkelijker gemaakt. Verdiep je daarom van tevoren in de verschillende soorten en bedenk goed welk soort voor jou het meest geschikt zal zijn. De meest populaire soorten van dit moment zijn:

  • Vouwgordijnen hebben door de jaren heen heel wat populariteit gewonnen. Ze zijn eigenlijk het beste te vergelijken met rolgordijnen. Door een trekkoord kun je het gordijn ontvouwen. Wel beschikken ze over veel meer voordelen dan een standaard rolgordijn. Zo kunnen ze helemaal op maat worden gemaakt en bieden ze een veel sfeervollere uitstraling aan de woonkamer.
  • Jaloezieën zijn in heel veel verschillende soorten en kleuren verkrijgbaar. Ze zijn nog het beste te vergelijken met luxaflex. Deze worden vaak gebruikt als goede zonwering voor in de woonkamer.
  • Stoffen gordijnen worden in de meeste woonkamers toegepast en zijn ook direct het meest traditioneel. De gordijnen kunnen geheel op maat en naar wens worden samengesteld. Je kunt kiezen voor dikke stoffen om de privacy te waarborgen en de zon buiten de deur te houden, maar ook voor sierlijke en luchtige stoffen om de sfeer te verhogen. Aan jou de keus!

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *