Dewoonkamer

Tips en infomatie over de woonkamer

stijlvolle woonkamer
Interieur Mooi Tips Wonen Woonkamer

Durf met eyecatchers, stijl en kleur in je woonkamer

Je wil het graag maar je weet niet waar je moet beginnen. Je woonkamer restylen! Lees hieronder wat handige trucs om dit met kleine aanpassingen toch een volkomen nieuwe sfeer te creëren.

Kies je stijl

Sta je vaak in een winkel waar je die prachtige vaas koopt en er vervolgens thuis achter komt dat ze deze helemaal niet past in je interieur? Dit kan je verhelpen door van te voren wat kaders vast te stellen. Bepaal eerst welke stijl je wilt doorvoeren. Je hoeft je hier niet in vast te leggen en zo af en toe een totaal andere stijl item laten terugkomen is alleen maar leuk en maakt je woonkamer speels. Echter is het soms wel makkelijk om in de winkel de knoop door te hakken omdat die prachtige moderne kandelaar helaas niet in je botanische interieur past.

Kies je kleur

Dit is meer een houvast voor jezelf. In de meeste stijlen zitten kleuren die naar voren komen. Kies hier een vast palet in uit. Ga niet voor blauw en neem vervolgens alles in blauw. Kijk goed wat bij elkaar past, bijvoorbeeld met wat verf stijltjes. Ga je bijvoorbeeld voor een mix tussen industrieel en botanisch. Dan weet je bij voorbaat al dat je veel groen in je huis gaat hebben en waarschijnlijk gebruikt maakt van zwart in staal of in je kozijnen. Je kunt dan al een stuk makkelijk bedenken dat die groene tegeltjes perfect zijn in je houten keuken. 

tegels woonkamer

groene tegels

Weggooien of verplaatsen

We hebben allemaal meubels waar we veel waarden aan hechten. Zo heb je misschien dat kastje van oma of die dure bank die je met je eerste centen hebt gekocht. Is dit item nou ook precies die sta in de weg die ervoor zorgt dat je niks kan veranderen in je woonkamer dan moet je misschien ook eens een optie bedenken zonder dit item. Nu betekent dat niet direct dat je het weg moet gooien. Misschien kan je iemand anders heel erg blij maken met die bank? Of wat als je oma’s kastje schildert?

Eyecatchers hoeven niet voor altijd te zijn

Wil je een eyecatcher in je huis maar durf je het niet aan omdat je niet weet of je het over een jaar nog steeds leuk vind? Het hoeft toch ook niet voor altijd te zijn! Tegels in je woonkamer is helemaal de trend, heb je een open haard of een vensterbank? Maak een houten plaat op maat en plak hier de tegels op. Een enorme verandering maar niet definitief.

Ook meubels kan je perfect beplakken met tegels of behang. De bovenkant van je koffietafel in leuke Marokkaanse tegeltjes of de binnenkant van je tv kast met behang. Dit zorgt voor persoonlijkheid en een leuke afwisseling. Én snel weer veranderd als je toch kiest voor een andere kleur of stijl.

meubels woonkamer

eyecatchers woonkamer

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *