Dewoonkamer

Tips en infomatie over de woonkamer

De grootste voordelen van een led bouwlamp
Tips

De grootste voordelen van een led bouwlamp

In de bouwsector is het van essentieel belang om altijd over voldoende licht te beschikken. Dat maakt het werk niet alleen een stuk gemakkelijker, maar ook nog eens veel veiliger. Bouwvakkers, stukadoors, schilders en meer investeren dan ook relatief veel om een eigen bouwlamp aan te schaffen. Ook particulieren hebben hier regelmatig baat bij. Bijvoorbeeld als ze gaan klussen in een woning waar de verlichting niet optimaal is of als ze de boel buitenshuis willen aanpakken.

Bij het kopen van een bouwlamp zal je al snel merken dat er tegenwoordig ontzettend veel verschillende mogelijkheden zijn. De meeste mensen kiezen voor een led bouwlamp. Maar waarom eigenlijk? In dit artikel zetten we de grootste voordelen op een rijtje.

De lamp wordt niet heet

In praktisch opzicht hebben led bouwlampen enorm veel voordelen ten opzichte van traditionele bouwlampen. Verreweg één van de grootste voordelen is dat de elektriciteit veel beter omgezet wordt in licht in plaats van warmte. En dat is bij veel traditionele bouwlampen niet het geval. Vergelijk het maar eens met de gloeilampen van vroeger. Zij kregen deze naam niet voor niets. Heel veel energie ging namelijk onbewust verloren en werd omgezet in warmte in plaats van licht. Bij traditionele bouwlampen is dit vaak ook nog het geval.

Wanneer de lamp extreem heet wordt, heeft dit enkele grote nadelen. Ten eerste het feit dat er brandgevaar kan optreden. Zeker wanneer de lamp bij zeer brandbare objecten wordt geplaatst. Daarnaast wordt de bouwlamp zo heet dat je na het werk dus langer moet wachten tot de bouwlamp is afgekoeld en kunt vertrekken. Iets waar je zeker in de bouw natuurlijk niet op zit te wachten.

Een led bouwlamp is in staat om energie veel beter om te zetten naar licht en blijft hierbij ook gewoon geheel koel. Daardoor hoef je na het werken dus niet meer langer te wachten en kun je de lamp zo oppakken en meenemen. Daarnaast neemt ook de brandveiligheid tijdens het werk toe. Wel zo prettig.

Direct op volle sterkte

Bij veel traditionele bouwlampen zien we dat er sprake is van een zogenaamde opstarttijd. Hierbij heeft de lamp even nodig voordat deze op volle sterkte zal branden. Dit kan vervelende situaties opleveren, zeker als je direct licht nodig hebt om een bepaalde klus uit te voeren. Met een led bouwlamp is dit probleem verleden tijd. Led verlichting is in staat om van de ene op de andere seconde direct op volle sterkte te branden. Daardoor zijn led bouwlampen ook uitermate geschikt om als bewegingslicht te gebruiken. Dit zijn bouwlampen die enkel licht geven wanneer er beweging wordt gedetecteerd. Zo bespaar je veel onnodige energie.

Wist je dat er zelfs led bouwlampen verkrijgbaar zijn die een speciaal groen licht geven? Deze zijn geïntroduceerd om de beelden op beveiligingscamera’s in het donker te verbeteren. Dit is met name een goede keuze voor mensen die in de bouw werken. Mocht er onverhoopt iets gebeuren of twijfel ontstaan over een bepaalde handeling, dan kunnen de beveiligingscamera’s op ieder moment van de dag gecheckt worden. Aan de kwaliteit van het beeld ligt het in elk geval niet.

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *