Dewoonkamer

Tips en infomatie over de woonkamer

woonkamer verlichting
Interieur Mooi Tips Wonen Woonkamer

De perfecte woonkamerverlichting instellen

Verlichting is voor elke woonkamer net zo belangrijk als de rest van het interieur design. Niet alleen zijn lampen zelf toonaangevende meubelstukken, ook bepaalt het licht of jouw inrichting goed uit de verf komt. Een goed lichtplan is daarom essentieel voor jouw interieur design.

Functie eerst

Het uitkiezen van de decoratieve verlichting is natuurlijk het leukste onderdeel van jouw lichtplan. De lampen matchen met de rest van de meubelstukken en sfeer creëren in jouw woonkamer. Licht heeft echter ook een belangrijke functie en als eerst moet je zorgen dat jouw lichtplan hieraan voldoet. Om te bepalen waar je functioneel licht nodig hebt, is het handig om een plattegrond te hebben. Op deze plattegrond kun je aangeven welke delen van de woonkamer extra verlichting nodig hebben. Bijvoorbeeld kan je bij de eettafel markeren dat je hier extra licht wil hebben. Zo ga je de hele kamer langs om de functionele verlichting van je woonkamer te bepalen.

plattegrond woonkamer

De volgende stap: accentverlichting

Nu de basis voor de woonkamerverlichting gelegd is, is het tijd voor de details. Accentverlichting is verlichting die bepaalde delen van de kamer extra benadrukt. Voorbeelden van accentverlichting zijn een spotlight bij een prachtig schilderij wat aan je muur hangt of een lamp die bepaalde bouwkundige structuren van het gebouw naar voren laat komen. Kijk dus goed rond in jouw woonkamer of er dingen zijn die je wil accentueren.

Eindelijk tijd voor decoratieve verlichting

De laatste stap voor je woonkamerverlichting is de decoratieve verlichting. Naast de functie van de lampen draait het hier vooral om het design van de lampen. Dit design moet natuurlijk naadloos aansluiten bij de rest van het interieur design. Decoratieve verlichting is er in veel verschillende vormen. Zo kun je kiezen voor antieke verlichting wat een prachtig effect kan geven bij jouw woning, maar zijn er ook mogelijkheden voor prachtige plafondlampen in de vorm van kristal of zelfs een schitterende kroonluchter. Veel decoratieve verlichting met diverse onderdelen vind je via deze website.

Bij het uitkiezen van de decoratieve woonkamerverlichting is het ook belangrijk dat je weet welke sfeer je wilt creëren. Een moderne inrichting vraagt bijvoorbeeld om sterk wit licht, terwijl een rustieke inrichting om wat warmer en geler licht vraagt.

licht woonkamer

Het blijft jouw plan

Je kan nog zoveel artikelen lezen om je voor te bereiden, maar uiteindelijk moet jij de keuzes maken voor jouw woonkamerverlichting. Grotendeels blijft dit natuurlijk subjectief, dus je moet zelf op avontuur gaan. Zoek op internet meerdere bedrijven uit die qua stijl jou aanspreken. Daarna moet je bij zoveel mogelijk bedrijven langsgaan in de showroom. Uiteindelijk is dat de enige manier om jouw potentiële woonkamerverlichting echt te ervaren. Neem deze tips mee op jouw zoektocht en stel die perfecte woonkamerverlichting in.

 

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *