Dewoonkamer

Tips en infomatie over de woonkamer

tips om je woonkamer groter te lijken
Interieur Mooi Tips Wonen Woonkamer

Klein wonen: 4 tips om je woonkamer groter te laten lijken

Ons land wordt steeds meer volgebouwd en de steden zijn dichtbevolkt. Dit resulteert in kleinere woningen. Dat terwijl onze gezinnen dezelfde samenstelling houden. Klein wonen is voor steeds meer mensen de realiteit. Een kleine woning inrichten vraagt om enorm veel creativiteit, maar niets is zo moeilijk als een kleine woonkamer inrichten. Dit is immers de ruimte in huis waar jij enorm veel tijd doorbrengt en wilt genieten van een gezellige sfeer. We weten allemaal dat een volgepropte woonkamer niet echt bevorderlijk is voor die sfeer. Maar hoe pak je het dan wel aan? In dit artikel geven we je verschillende tips om je woonkamer groter te laten lijken dan het eigenlijk is.

Ga voor multifunctionele meubels

Multifunctionele meubels zijn het antwoordt op al je vragen! In kleine woningen worden deze dan ook regelmatig toegepast. Veel mensen kennen wel de bedbank en dat is dan ook een perfect voorbeeld van een multifunctioneel meubelstuk. Simpel gezegd zijn dit meubels die meer dan 1 functie kunnen vervullen. In de woonkamer kan dit bijvoorbeeld een bank zijn met opbergruimte onder de zitting. Hier kan je spullen bergen waar je normaal geen plek voor hebt. Het enige nadeel van multifunctionele meubels is dat er best wel een prijskaartje aan hangt. Dat is het echter wel dubbel en dwars waard. Als je twee meubelstukken zou moeten aanschaffen ben je het immers ook kwijt en nu houd je nog ruimte over ook. Ideaal voor klein wonen!

Gebruik lichte kleuren

Als je lichte muren gebruikt in een kleine woonkamer is de kans groot dat je woning direct groter lijkt. Dit omdat het natuurlijke lichtval weerkaatst tegen je muren en daardoor de kamer ruimtelijker laat ogen. Natuurlijk hoef je niet alles in steriel wit te verven. Ook pasteltinten doen het erg goed, zolang je de donkerste kleuren maar vermijdt.

Ga voor meubels met glaswerk

Glaswerk en spiegels zijn bij uitstek geschikt om je woonkamer groter te laten lijken. Hierdoor zie je meer van de woonkamer, waardoor het direct ruimtelijker oogt. Ga dus voor dat mooie glazen tv-meubel of koop glazen accessoires. Niet alleen de perfecte manier om meer ruimte te creëren, maar het is ook nog eens erg stijlvol!

 

Haal licht naar binnen

 

Meer lichtval in je woning zorgt direct voor een optisch grotere ruimte. Zorg er daarom voor dat je gordijnen altijd open zijn en verf je kozijnen wit om het lichtval groter te maken. Ook rolgordijnen zijn perfect om meer licht in huis te halen. Deze laten voldoende licht door en kunnen

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *