Dewoonkamer

Tips en infomatie over de woonkamer

Sfeerhaarden
Interieur

Sfeerhaarden

Dat de elektrische sfeerhaard de haardenmarkt op zijn kop zet is niet meer te ontkennen. Nu de traditionele haard typen op gas of hout steeds vaker negatief in het nieuws komen blijken sfeerhaarden voor de meeste haard liefhebbers een prima alternatief te zijn. Hoe lang we nog van de gashaard kunnen genieten is nog maar de vraag. Want het is allang niet meer de vraag of we van het gasnetwerk gaan. Alleen wanneer de overheid de gaskraan zal dichtdraaien is nog niet helemaal duidelijk. Ook de toekomst van de houtkachel is nog in nevelen gehuld. Steeds vaker horen we klachten over rookoverlast, fijnstofuitstoot en zorgen over de CO2 emissie die nu eenmaal onlosmakelijk is verbonden met houtverbranding. Hoewel de moderne houtkachel qua vervuiling en milieubelasting eigenlijk niet meer mag worden vergeleken met de open haard van vroeger, feit blijft dat de regulering rondom houtverbranding steeds strenger zal worden.

 

Betekend dit nu dat we afscheid moeten nemen van de haard en het typische gezellige haard sfeertje dat daarbij hoort? Welnee! Omdat een sfeerhaard elektrisch is biedt dit type haard mogelijkheden die geen enkel ander type haard ooit zal kunnen benaderen. Dit komt omdat er in een sfeerhaard geen echte verbranding plaatsvindt. Hierdoor is er ook geen onvermijdelijke warmte en blijft bovendien de milieubelasting beperkt. Door dit gebrek aan warmte is de elektrische sfeerhaard erg geschikt voor allerlei inbouw toepassingen. Bijvoorbeeld in een wand, op een plateau of in een speciaal ontworpen haardmeubel. Erg populair is ook de cinewall, een haardmeubel met een tv en een elektrische haard. Door het gebrek aan warmte kan een sfeerhaard worden geplaatst op plaatsen waar geen enkele andere haard geplaatst zou kunnen worden vanwege het brandgevaar.

 

Het succes van de sfeerhaard heeft meerdere oorzaken. Natuurlijk speelt het milieuaspect een belangrijke rol, maar vooral het gebrek aan warmte speelt een belangrijke rol. In moderne huizen zitten we namelijk nauwelijks meer om warmte verlegen. De haard wordt nauwelijks meer ingezet als hoofdverwarming omdat die rol is overgenomen door de centrale verwarming. Zoekt u dus de charmes van een haard, maar zit u niet te wachten op de warmte van een haard? Dan zult u zeker slagen in het huidige aanbod elektrische sfeerhaarden. Meer weten? Neem eens contact op met uw plaatselijke haardenspecialist. Hij vertelt u graag meer!

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *