Dewoonkamer

Tips en infomatie over de woonkamer

woonkamer inrichten
Tips Wonen Woonkamer

Sfeer creëer je zelf: tips voor een gezellige woning

Wanneer je thuiskomt, wil je vertoeven in een ruimte die voor de volle honderd procent jou uitstraalt. Dat is ook waar jij je gasten in wilt ontvangen. Je eigen veilige stulpje, jouw unieke plek.

Maar wat maakt je woning helemaal van jou? Hoe breng je jezelf over in de ruimte waarin je leeft? Wat voor indruk wil jij anderen – en jezelf – van jou geven door middel van jouw huis?

Alvast een tip: overdrijf het niet. Je moet niet in paniek raken als je merkt dat iets wat je voor jouw woonkamer aan wilt schaffen ook al in het huis van iemand staat die je kent. Ga volledig op je gevoel af. Wat jou uniek maakt, bepaal je immers ook voor een groot gedeelte zelf.

Stijl

Bij het inrichten van je woonkamer heb je misschien al een bepaalde stijl in gedachten. Ofwel ben je die constant aan het aanpassen en verbeteren totdat je helemaal tevreden bent – als je die fase ooit al bereikt.

Tenzij je het heel wild aanpakt, komt er altijd iets uniforms in een stijl terug. Gebruik van klauer, materiaal en/of vormen, bijvoorbeeld. Kies daarom voor accessoires die helemaal bij die specifieke uitstraling passen. Met glazen (bijzet)tafels gaan bijvoorbeeld transparante vaasjes en fotolijstjes heel goed samen. Heb je houten meubilair? Dan is het wenselijk dat er veelal natuurtinten in je woonkamer terugkomen.

woonaccessoires in de woonkamer

En kies je daarbij voor fel of diffuus licht?

Dit zijn allemaal zaken om goed over na te denken voordat je begint aan een makeover van je interieur.

Groen

Passen planten en bloemen goed in het ideaalplaatje van jouw woonruimte? Staan ze centraal of komen ze meer op de achtergrond? En zelfs dan, mogen het grote planten zijn? Zet je ze neer of hang je ze aan je muur dan wel plafond?

Zoals je al merkt, de mogelijkheden zijn eindeloos.

Meubels

We blijven bij de feiten; meubels zijn duur. Helemaal als je diverse meubelstukken wilt verzamelen die volledig voldoen aan jouw eisen en je visie voor je woning. Daarom is het zeer aanbevolen om ook eens bij kringloopwinkels te gaan kijken. Hier vind je diverse tafels en stoelen voor een zacht prijsje die een tweede kans verdienen.

Bovendien kun je het uiterlijk ervan gemakkelijk aanpassen aan jouw wensen! De kleur en bekleding zijn eenvoudig te veranderen om zo met jouw smaak overeen te komen.

Verlichting

Zodra het donker begint te worden en het nog geen tijd is om te gaan slapen, steek je graag een lichtje op. Misschien door middel van een mooie zachte diffuse lamp of in ieder geval eentje die je kunt dimmen of opvoeren naar de gewenste lichtsterkte.

Elektriciteit is overigens niet je enige uitgangspunt. Wat dacht je van de diverse Bolsius kaarsen die in omloop zijn? Zowel grote kaarsen als bescheiden waxinelichtjes van dit gerenommeerde Nederlandse merk uit Schijndel verkrijgbaar. Ook geurkaarsen van Bolsius zijn erg in trek.

Hoe je je woning ook gaat aanpassen; doe alsof je thuis bent!

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *