Dewoonkamer

Tips en infomatie over de woonkamer

Met deze 3 tips zorg jij voor de perfecte filmavond
Wonen

Waar leg je welke spullen neer in de koelkast?

Efficiënte koelkastorganisatie is populairder dan ooit. Video’s van mensen die koelkasten schoonmaken op TikTok gaan viraal en vershoudbakjes hebben nog nooit zo goed verkocht. Wij vinden dat niet zo gek. Een overzichtelijke koelkast maakt het gemakkelijk om alles te vinden wat je nodig hebt en ziet er netjes uit. Hoe dingen in de koelkast te organiseren? En welk voedsel past het beste in welke ruimte in de koelkast? Hier zijn een paar tips!

Bovenin

De bovenste plank is iets warmer dan de andere. Daarom kun je hier producten als kaas, kwark, vleeswaren en open potten het beste bewaren. Gebruik een handig bakje voor het bewaren van  kaas en vleeswaren. Zorg er ook voor dat ze er netjes uitzien en dat alle producten in luchtdichte bakjes zitten.

Middenin

De gemiddelde temperatuur op de plank middenin van de koelkast is 4-6 graden. Dit maakt deze ruimte ideaal voor het bewaren van eieren, melk en restjes. Sommige mensen beweren dat eieren op kamertemperatuur kunnen worden bewaard, maar eieren kunnen het beste in dozen in de koelkast worden bewaard. De keuze wordt aan jou overgelaten. Zet je etensresten in de koelkast? Zorg dat alles volledig is afgekoeld.

Onderin

De onderste plank van de koelkast is de koudste plank. Daarom kun je hier rauw vlees, vis en andere snel bedervende producten  het beste bewaren. Plaats geen etenswaren tegen de achterwand aan. Dit voorkomt dat het eten bevriest.

Koelkastlade

De meeste koelkasten hebben groentelades. Niet alle groenten en fruit kunnen in de koelkast worden bewaard. Tomaten en bananen kun je bijvoorbeeld het beste niet in de koelkast bewaren. Groenten en fruit zoals broccoli, druiven, bloemkool, champignons, sla en prei zijn geschikt voor groenteboxen. Ook verse kruiden kun je hier  bewaren!

Koelkastdeur

Goed om te weten is dat de koelkastdeur de warmste plek  in de koelkast is. Dit komt omdat men vaak de deur opent om dingen uit de koelkast te halen. Het is daarom niet verstandig om zuivelproducten op de deur van de koelkast te zetten, aangezien zuivelproducten het beste op een constante temperatuur bewaard kunnen worden. Daarom kunnen sauzen, oliën, sappen en frisdranken het beste op de koelkastdeur worden geplaatst.

Piest

Het kopen van een nieuwe koelkast kan een hele klus zijn. Hoe groot moet de koelkast zijn? Wil je een losse koelkast of een inbouw koelkast? Past het in mijn keuken? Ben jij van plan om binnenkort Witgoed te kopen in Hengelo? Bij Piest kunt u terecht voor koelkasten en vriezers, maar ook voor wasmachines en drogers. Laat je inspireren en laat je adviseren!

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *