Dewoonkamer

Tips en infomatie over de woonkamer

woonkamer
Interieur Mooi Tips Woonkamer

De makeover van je woonkamer: hoe ga jij je leefomgeving vormgeven?

Ja, precies. Jij. Het is toch jouw huis? Dan wil je vast wel wonen op een plek waarin jij je helemaal thuis voelt. Waarom zou je je stulpje dan niet aanpassen aan jouw persoonlijke voorkeuren? Misschien heb je hiervoor alleen wat nieuwe accessoires nodig. Of ga je het juist rigoureuzer aanpakken? Nou, veel succes! Hieronder hebben we een paar praktische tips voor je metamorfose.

Plafonds, vloeren en wanden

Als jij een specifieke stijl voor je woning in gedachten hebt, is het heel goed mogelijk dat je wanden, vloeren en plafonds hier niet helemaal/helemaal niet aan voldoen. Daarom kun je ervoor kiezen deze aan te pakken en een uniform karakter te geven. Dit bereik je door voor je bodem een materiaal te vinden waar jij je mee kunt identificeren en wanden en plafonds te schilderen en/of behangen in een bijpassende stijl.

Nieuwe meubels

Denk er wel aan dat we niet per definitie ‘nieuwe meubels’ bedoelen als we het over nieuwe meubels hebben.

Oké. Dat is verwarrend.

We willen maar zeggen dat er alternatieven zijn, zoals markten, kringloopwinkels en de wondere wereld die Marktplaats heet. Hier kun je voor een zachte prijs tweedehands meubelen aanschaffen die perfect bij jouw gewenste uitstraling passen. Bovendien kun je ze eenvoudig aanpassen qua uiterlijk, door bijvoorbeeld een laag verf of lak aan te brengen of de voering van de zittingen vervangen. Wees creatief; ‘t is immers jouw woning, jouw wil is daarom wet!

opberg ideeën woonkamer

Aankleding

Je woonkamer is pas helemaal af als je de details hebt ingevuld. Hang schilderijen of posters op, schaf bloemen en/of planten aan en zorg voor passende verlichting. Wil je een druk interieur of straal je juist liever kalmte uit? Alles is mogelijk door bijvoorbeeld veel of weinig prullaria in je vensterbanken te plaatsen. Maar voor fotolijsten aan je wanden of bij je vensters met personen en/of gebeurtenissen in je leven die belangrijk voor je zijn, is altijd wel plek! Laat je in je vele opties alleen beperken door je eigen visie – en eventueel je beschikbare budget. Aanpassen kan later altijd nog dus alles hoeft niet in één keer perfect te zijn!

Afval

We gaan er maar even van uit dat je er tijdens je renovatie een zootje van hebt gemaakt! Of gaat maken. Maar dat mag je ook verwachten van zo’n project. Een geschikte container huren is daarom altijd verstandig. Kies de afvalstroom waar je vanaf wilt en selecteer een bak die daarmee compatibel is. Wil je bovendien je kostbaarheden beschermen tegen vuil, stof en schade? Kies dan voor een opslagcontainer!

 

Succes met je project en alvast heel veel plezier in je nieuwe woonkamer!

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *