Dewoonkamer

Tips en infomatie over de woonkamer

Eerste hulp bij verbouwen in jouw nieuwe woning: 3 tips!
Tips Wonen

Eerste hulp bij verbouwen in jouw nieuwe woning: 3 tips!

Het is nog altijd erg druk op de huizenmarkt. Behoor jij ook tot één van de gelukkigen dit jaar gaat verhuizen naar een nieuw stekje? Dan roept dit misschien gemixte gevoelens bij je op. Aan de ene kant ben je misschien blij om in te trekken, maar aan de andere kant kijk je ook een beetje op tegen de bijkomende verhuisproblematiek. Laten wel wezen: verhuizen én verbouwen zijn meestal niet de grootste hobby’s. Er komt veel stress bij kijken en er gaat ook nog eens veel tijd en energie in zitten. Zeker als je alles voor een groot deel in eigen beheer wilt houden.

Ga jij binnenkort ook verbouwen in je nieuwe woning? Maar wil je dit met zo min mogelijk stress doorstaan? Geloof ons: dat is echt mogelijk! In dit artikel bieden we eerste hulp bij verbouwen in drie simpele tips.

1.      Goede voorbereiding is het halve werk

Het grote voordeel van verbouwen is dat je vaak lang van tevoren weet wanneer de verbouwing gaat plaatsvinden. Daardoor heb je dus ook genoeg tijd om je goed voor te bereiden. Als je die tijd goed benut, scheelt dat echt al enorm veel.

Ga je grotendeels zelf verbouwen? Zorg er dan in elk geval voor dat je voldoende gereedschap bij mastertools.nl koopt. Het laatste wat je wilt is dat je halverwege de verbouwing ergens nieuw gereedschap moet kopen, lenen of huren. Daardoor verspil je onnodig veel tijd. Zet dus voor de verbouwing duidelijk op een rijtje wat je precies nodig hebt. Denk aan gereedschap en materiaal, maar ook aan eventuele mankracht. Op die manier is alles tot in de puntjes geregeld voordat de verbouwing begint. Je zal merken dat het hierdoor een stuk soepeler verloopt.

2.      Stel je in op het onverwachte

Liever wil je natuurlijk niet dat er iets mis zal gaan of dat er onverwachte kosten zullen zijn tijdens de verbouwing. Toch is het wel belangrijk om je hier alvast een beetje op in te stellen. Hoe goed het voorbereidende werk ook moge zijn, er gebeurt eigenlijk altijd wel iets onverwachts tijdens een verhuizing en verbouwing. Soms heb je geluk en zijn het slechts kleine dingen, andere keren zijn het echt wel grootschalige problemen. Goed om hier van tevoren rekening mee te houden en hier ook alvast wat extra budget voor te reserveren (circa tien procent van de totale verbouwingskosten wordt aanbevolen). Zo is het slechts even slikken en weer doorgaan.

3.      Schakel extra hulp in

Misschien wil je geld besparen door zoveel mogelijk zelf te doen tijdens de verhuizing en verbouwing. Een goed idee, maar het is wel belangrijk om realistisch te blijven. Veel dingen kunnen inderdaad zelf worden gedaan, maar er zijn ook dingen waar je echt voldoende kennis en ervaring mee moet hebben. Denk bijvoorbeeld aan de elektriciteit in de woning. Waag je niet aan het maken van extra groepen in de meterkast als je hier nauwelijks verstand van hebt. Schakel extra hulp in waar nodig en doe voor de rest zoveel mogelijk zelf. Op die manier bespaar je niet alleen geld, maar weet je ook zeker dat alles veilig en goed wordt uitgevoerd.

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *