Dewoonkamer

Tips en infomatie over de woonkamer

Slaapkamer steeds vaker gebruikt als tweede ‘woonkamer
Interieur Mooi Tips Wonen Woonkamer

Slaapkamer steeds vaker gebruikt als tweede ‘woonkamer’

Aan de inrichting van de woonkamer besteden we doorgaans enorm veel tijd en aandacht. Dit is immers een van de belangrijkste ruimtes in de woning en dat vraagt om wat extra liefde. Voorheen zagen we dat vooral de belangrijkste ruimtes, zoals de woonkamer, keuken en badkamer, veel aandacht kregen en de resterende kamers aandacht tekort kwamen. Zo ook de slaapkamer. Dit was immers enkel de plek waar je je ogen zou sluiten. Waarom zou je dan tijd investeren om deze aan te kleden en op te leuken met accessoires? Gelukkig is die gedachte nu voorgoed verleden tijd.

Wist je dat de slaapkamer tegenwoordig steeds vaker als verlengstuk van de woonkamer wordt gebruikt? De functie van de slaapkamer wordt daardoor verlegd. Dit is niet meer de ruimte waar je enkel slaapt. Hier kijk je ook televisie, geniet je van je vrije tijd en een lekker hapje of drankje. Daar past dan ook de juiste styling bij. Schaf daarom gerust een sfeervol dekbedovertrek 240×220 aan en laat die sierlijke kussentjes niet liggen, want tegenwoordig is alles mogelijk op het gebied van styling in de slaapkamer.

Aan de slag!

Wil jij jouw slaapkamer eindelijk eens een flinke make-over geven? Dan is het hoog tijd om die handen uit de mouwen te steken en aan de slag te gaan. Maar hoe begin je?

Ten eerste is het belangrijk om eerst de functie van de slaapkamer te bepalen. Wat doe je hier, afgezien van slapen natuurlijk, nog meer? Ben jij iemand die er enorm van kan genieten om zich urenlang op te maken? Of game je graag? Zorg er dan voor dat je slaapkamer hierop aangepast wordt. Denk bijvoorbeeld ook aan het installeren van een mini koelkast, zodat je de gehele avond en nacht in de slaapkamer door kan brengen. Hoe relaxt zou dat zijn?

Denk bij het (re)stylen van de slaapkamer ook direct aan de optimalisering van jouw slaapcombinaties. Ben je nog tevreden over je matras, hoofdkussen en dekbed? Of ben je toe aan verandering? De dekbedden bij Weidswonenenslapen.nl zijn binnen mum van tijd aangeschaft en kunnen jouw nachtrust direct verbeteren.

Kleurgebruik

Het kleurgebruik is allesbepalend voor de sfeer in de slaapkamer. Waar je in de woonkamer meestal felle en opvallende kleuren kiest, adviseren wij wel om in de slaapkamer neutralere keuzes te maken. Dit blijft immers ook de ruimte waar je moet slapen. Een rustgevende uitstraling is dan ook noodzakelijk voor een goede nachtrust. Dit betekent uiteraard niet dat het kleurgebruik direct als ‘saai’ bestempeld kan worden. Donkere kleuren en mooie aardetinten geven de slaapkamer direct een sfeervolle en trendy touch.

Wil je toch wat meer kleur in de slaapkamer brengen? Doe dit dan met accessoires. Zelfs met de hoeslakens van Weidswonenenslapen kan jij een statement maken. Kies daarom alle accessoires met veel precisie uit, zodat je de juiste sfeervolle kleurcombinaties kunt maken.

Vind je het moeilijk om de juiste kleurcombinaties te maken? Vraag dan om advies aan een verkoper in een speciaalzaak of zoek inspiratie online. Via apps zoals Pinterest kan je voldoende inspiratie voor de slaapkamer vinden. Zo ook op het gebied van kleurencombinaties. Maak daarom gerust een moodboard aan en onthoud de sierlijke combinaties die indruk maakten. Zo kan je jouw slaapkamer helemaal volgens de laatste woontrends aankleden!

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *