Dewoonkamer

Tips en infomatie over de woonkamer

4 dingen die je leert als je voor het eerst op jezelf gaat wonen
Interieur Tips Wonen

4 dingen die je leert als je voor het eerst op jezelf gaat wonen

Je gaat het huis uit! Eindelijk is het moment daar. Het moment waar je jezelf al jarenlang op voorbereid hebt. Je kan niet wachten om je vleugels uit te slaan en je eigen woning te betreden. Wellicht ben je al jaren bezig met het verzamelen van een praktische uitzet en zijn de verbouwingswerkzaamheden in het huis al voltooid. Kortom, er staat je niets meer in de weg om eindelijk uit huis te gaan. Bovendien is er toch niks meer wat jou kan verrassen? Think again. Je leert namelijk een heleboel nieuwe dingen. Wij zetten de 4 belangrijkste zaken op een rijtje.

1.    Het hoeft niet allemaal perfect

Waande jij je nog in de illusie dat alles perfect zou gaan de eerste weken? Werken, boodschappen doen, koken en het huishouden… appeltje eitje! Na de eerste week kom je hier al op terug. Want hoe deed jouw moeder dit toch altijd? Na verloop van tijd leer je dat het echt niet allemaal even perfect moet. Een keertje food open near me bekijken is echt geen schande als je niet aan koken toe lijkt te komen. Laat het los en geniet van de dingen die wél gelukt zijn.

2.    Dat heel veel spullen onnodig zijn

Heb je de afgelopen jaren enorm veel spullen verzameld die zogenaamd onmisbaar zouden zijn als je op jezelf woont? En liggen deze nu maar te verstoffen in de kast? Troost je, dan ben je echt niet alleen. Heel veel mensen maken de fout om te veel onnodige spullen aan te schaffen als ze voor het eerst op zichzelf gaan wonen. Bij het verzamelen van een uitzet lijkt er bijna geen einde te komen aan de dingen die je nodig ‘kan’ hebben. Uiteindelijk ligt het merendeel van het kookgerei nog onaangeroerd in de lades, omdat jij de term ‘wat eten we vandaag snel koken’ nog iets te vaak te letterlijk neemt. En waren die wasknijpers nu echt nodig als je je was altijd in de wasdroger gooit? Al doende leert men!

3.    Dat boodschappen doen lastiger is dan het lijkt

Vroeger deed je misschien maar wat lacherig over de wekelijkse boodschappen. Hoe moeilijk kan het zijn om een lijstje te maken en je kar vol te gooien? Nu je eenmaal op jezelf woont, weet je dat dit veel lastiger is dan het lijkt. Waarom zijn er zoveel keuzes? Van tien verschillende merken toiletpapier tot diverse schoonmaakmiddelen. Je ziet door de bomen het bos niet meer. En hoeveel heb je eigenlijk nodig voor een hele week? De eerste weken zal je merken dat je continu terug moet voor kleine boodschappen. Maar geloof ons, uiteindelijk krijg je vanzelf de smaak te pakken en zal het een stuk gemakkelijker gaan.

En troost je, is het boodschappen nou helemaal mislukt? Dan is eten bestellen nog altijd een goede optie!

4.    Dat er niemand is die iedere avond gezond voor je kookt

Leek het je eerst geweldig om eindelijk zelf te bepalen wat je eet? Maar kwam je er al snel achter dat iedere avond een diepvriespizza geen goed idee is? Dan besef je pas hoe fijn het was toen iemand iedere avond gezond voor je kookte. Haal de kookboeken daarom maar van zolder (toch nog een goede aanschaf geweest!) en ga aan de slag. Durf te experimenteren met verschillende smaken. Als het echt een groot fiasco is, kan je altijd nog kiezen voor online eten bestellen in Enschede. De kans is echter groter dat je een verrassende combinatie ontdekt.

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *