Dewoonkamer

Tips en infomatie over de woonkamer

Voor- en nadelen van nieuwbouw kopen
Tips Wonen

Voor- en nadelen van nieuwbouw kopen

Ben je aan het overwegen om binnenkort een koopwoning te kopen? Dan is het misschien verstandig om te kijken naar de mogelijkheden die nieuwbouw te bieden heeft. Zeker voor starters kan nieuwbouw namelijk een hoop financiële voordelen met zich meebrengen. Echter, nieuwbouw heeft ook een aantal nadelen. Benieuwd geworden naar de plus- en minpunten van het kopen van een nieuwbouwwoning? Hieronder staan deze voor je op een rijtje, zodat je kunt beslissen of een nieuwbouwwoning een optie voor jou is.

De belangrijkste voordelen

  • Vrij op naam kopen
  • Energiezuinig
  • Weinig onderhoudskosten
  • Goede investering
  • Veel in te richten

Een van de belangrijkste voordelen van een nieuwbouwwoning is dat je de woning vrij op naam koopt. Hierdoor betaal je geen overdrachtsbelasting of andere kosten die nodig zijn voor de overdracht. Dit kan in vergelijking met bestaande bouw een hoop geld schelen. 

Daarnaast zijn nieuwbouwwoningen de laatste jaren steeds energiezuiniger geworden. Hierdoor zul je door de jaren heen een hoop geld besparen op je energierekening. Een groot aantal huizen is zelfs energieneutraal, door het gebruik van onder andere zonnepanelen.
Aangezien het een volledig nieuw huis is, zul je de eerste jaren ook amper geld kwijt zijn aan onderhoudskosten, zoals schilderwerk en verbouwingen.

De belangrijkste voordelen nieuwbouw

Ook behoudt een nieuwbouwwoning langer zijn waarde en stijgt die relatief meer in waarde dan een oudere woning. Dat natuurlijk omdat woningen die op dit moment wordt gebouwd aan hogere eisen voldoen dan woningen die bijvoorbeeld 40 jaar geleden zijn gebouwd. 

Koop je een woning die nog moet worden gebouwd? Dan kun je vaak ook nog veel beslissingen helemaal zelf maken. Bijvoorbeeld met betrekking tot de inrichting van de woning. 

Heb je zelf veel wensen voor hoe je het wilt hebben en wil je zelf graag verbouwen? Zoek dan naar de mogelijkheden hiervoor. Zo kun je bijvoorbeeld de gehele badkamer zelf inrichten of het gehele interieur zo bouwen dat het voldoet aan jouw wensen. Koop al het glas op maat in de woning, zoals glazen binnendeuren, spiegels op maat of het gebruik van glas in de badkamer en keuken. Het gebruik van glas is namelijk in steeds meer woningen te zien, omdat het een echte moderne look geeft.

Het huis aanpassen naar je eigen wensen

Doordat het een nieuwbouwwoning is kun je het huis vaak naar je eigen smaak inrichten. Door meer- en minderwerk kun je bijvoorbeeld een andere keuken in je huis plaatsen. Voordelig is dat je dit werk volledig kunt meefinancieren. Verder kun je ook de tuin naar je eigen wensen en eisen ontwerpen. Ga bijvoorbeeld voor veel groen en planten of juist voor meer bestrating als je geen groene vingers hebt.

De nadelen van een nieuwbouwwoning

Een nieuwbouwwoning heeft niet alleen maar voordelen, maar er zijn ook een aantal nadelen aan verbonden. Zo ligt de aankoopprijs van de woning vast. Waar het bij bestaande bouw vaak mogelijk is om te onderhandelen, is dat hier niet het geval. Ook zul je redelijk wat geduld moeten hebben. Tussen de koop van de woning en de oplevering zit namelijk een langere periode, die gemiddeld een jaar is. Ook zul je op aankoop moeten overgaan zonder het huis in het echt te bekijken. Je zult moeten beslissen aan de hand van bouwtekeningen en schetsen van het ontwerp. 

Op zoek naar het ideale koophuis

Ben je overtuigd geraakt dat een nieuwbouwwoning perfect is voor jou? Neem dan snel een kijkje op https://www.nieuwwonenutrecht.nl/nieuwbouw. Hier vind je het huidige aanbod van nieuwbouwwoningen in Utrecht en omgeving.

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *