Dewoonkamer

Tips en infomatie over de woonkamer

donkere woonkamer
Interieur Mooi Tips Wonen Woonkamer

Donkere woonkamer? Zo laat jij de ruimte lichter lijken!

Licht is ontzettend belangrijk. Je krijgt er energie van en wordt meteen opgewekt als je een goed verlichte ruimte binnenstapt. Helaas heeft niet iedereen het geluk om in een huis of appartement te wonen dat baadt in het daglicht. Daarom: enkele tips om jouw donkere woonkamer zo licht mogelijk te maken!

Een licht kleurtje op de muren

Om een donkere woonkamer lichter te maken, kan je best zo veel mogelijk lichte kleuren gebruiken. Begin dus met de muren in een licht kleurtje te schilderen. Wit ligt voor de hand, maar ook beige en zelfs lichte pasteltinten kunnen zeker.

Witte meubels

Donkere meubels met houtdecor geven de woonkamer dan wel een gezellige uitstraling, maar maken de ruimte alleen maar donkerder. Wanneer je je woonkamer inricht, kies je dus best voor meubels in een witte kleur. Gelukkig zijn witte meubels de laatste jaren heel populair. Zo kan je kiezen voor strakke meubels met eventueel enkele zwarte accenten voor een modern interieur of je kiest voor de ontzettend populaire Scandinavische stijl waarvoor witte meubels met (licht)bruine accenten kenmerkend zijn. Tip: in de webshop van meubelwinkel Emob vind je heel wat leuke witte meubels in diverse stijlen.

wiite meubels in donkere woonkamer

Een lichte vloer

We schenken er doorgaans niet zo veel aandacht aan, maar de vloer bepaalt wel grotendeels de sfeer van een ruimte. Een parketvloer oogt heel warm en gezellig, terwijl een strakke tegelvloer een moderne sfeer creëert. Je mag je muren en je meubels nog zo licht houden, een donkere vloer doet alle moeite teniet. Ga daarom eens na of je je vloer lichter kunt maken. Misschien kan je je houten vloer wel opschuren en verven? Het hoeft natuurlijk allemaal zo drastisch niet. Een tapijt in een lichte kleur kan ook al een groot verschil maken.

Spiegels op de juiste plaats

Spiegels zijn niet alleen handig om jezelf in de zien, ze reflecteren ook het daglicht en laten zo de woonkamer lichter en ruimer lijken. Plaats een spiegel recht tegenover een raam om het inkomende daglicht te reflecteren.

Extra verlichting

Hoewel bovenstaande tips al heel wat verschil maken, kan je een donkere woonkamer niet plots laten baden in het licht. Extra verlichting is dus altijd nog nodig. Kies voor indirecte verlichting voor een natuurlijk effect of ga voor enkele strategisch geplaatste lampen: een mooie staande lamp in een donker hoekje of een gezellige tafellamp.

Lichtdoorlatende gordijnen

Uiteraard ben je op je privacy gesteld en wil je niet dat anderen zomaar in je woonkamer kunnen kijken. De juiste raamdecoratie is dus essentieel, vooral in een donkere woonkamer. Kies voor lichtdoorlatende gordijnen in een dunne stof en lichte kleur. Deze laten het daglicht nog steeds door maar vermijden wel dat anderen kunnen binnenkijken. Vermijd jaloezieën of luiken, deze verduisteren de woonkamer alleen nog meer.

 

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *