Dewoonkamer

Tips en infomatie over de woonkamer

5 voordelen van een elektrische zonnescherm
Tips Wonen

5 voordelen van een elektrische zonnescherm

Wil je graag een zonnescherm aanschaffen? Dan heb je de keuze uit een elektrisch of een handmatig zonnescherm. In de meeste gevallen kiest men voor elektrisch. Logisch, want dit bedieningstype kent vele voordelen. We noemen er vijf!

1. Moeiteloos

Heb je een fysieke beperking? Dan is een handmatig zonnescherm geen aanrader. De bediening van een handmatig zonnescherm gebeurt meestal middels een slingerstang. Om het scherm in en uit te rollen dien je de stang met twee handen rond te draaien. Dit vergt dus enige krachtinspanning. De bediening van een elektrisch zonnescherm gaat juist geheel automatisch. De enige inspanning is het draaien van een schakelaar of een klik op een knop.

2. Vanaf de luie stoel

Kies je voor een handmatig zonnescherm? Dan moet je altijd opstaan om je scherm in en uit te rollen. Kies je voor een elektrisch zonnescherm met afstandsbediening? Dan hoeft dit niet! Je zonnescherm bedienen kan gewoon vanaf de luie stoel. Heerlijk als je jezelf net lekker hebt geïnstalleerd op het terras, maar de zon toch iets te fel begint te worden.

Vanaf de luie stoel

3. Smart Home

Koppel je jouw zonnescherm aan je smartphone? Dan kan je deze overal ter wereld bedienen. Vanaf je werk, vanuit de winkel of zelfs vanaf je vakantieadres! Bovendien heb je de mogelijkheid om scenario’s in te stellen. Laat je zonwering bijvoorbeeld automatisch uitrollen als je thuiskomt van werk. Ook stembediening is mogelijk. Hiervoor koppel je jouw zonnescherm aan Google Assistant of Amazon Alexa.

4. Zon- en windautomaat

Je zonnescherm automatisch uit laten rollen als de zon begint te schijnen? Of automatisch in laten draaien bij stevige wind? Het kan door je elektrische zonnescherm uit te rusten met een zon- en windautomaat. Deze toevoeging is absoluut aan te raden! Het komt namelijk wel eens voor dat men vergeet het zonnescherm in te rollen. Steekt er ineens een harde wind op? En ben je niet thuis? Dan kan je zonnescherm kapot waaien. Met een windautomaat loop je dit risico niet.

5. Kwetsbaar

Een ander risico van een handmatig zonnescherm is dat deze te ver wordt uitgedraaid. Hierdoor wikkelt het doek andersom op de doekbuis. Uiteraard is dit niet bevorderlijk voor de levensduur van een zonnescherm. Ook te strak aandraaien doet een zonnescherm geen goed. Heb je een elektrisch zonnescherm? Dan heb je dit probleem niet. De motor is namelijk zo afgesteld dat deze op tijd stopt.

Ben je overtuigd van de voordelen? Ga dan naar solanowonen.nl en maak een keuze uit diverse elektrische zonneschermen. Altijd tegen voordelige prijzen!

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *