Dewoonkamer

Tips en infomatie over de woonkamer

duurzamer woonkamer
Interieur Mooi Tips Wonen Woonkamer

Tips om je woonkamer duurzaam in te richten

De woonkamer is de plek waar we samen komen en gezelligheid de hoofdrol speelt. We spelen spelletjes, nemen een hapje en een drankje en kijken dat ene leuke televisieprogramma. De woonkamer hoort de mooiste ruimte in huis te zijn en dat nemen veel mensen ook als raad aan. Anno 2018 zijn we echter steeds meer bezig met letten op het milieu en op onze portemonnee. Valt dat te combineren met het inrichten en (re)stylen van je woonkamer? In dit artikel geven we je wat handige tips om je woonkamer duurzaam in te richten en nog steeds veel sfeer te behouden.

Let op de duurzaamheid van nieuwe meubels

Kies je ervoor om nieuwe meubels aan te schaffen? Dan is dit het perfecte moment om direct iets goeds te doen voor het milieu. Zorg dat je enkel meubels aanschaft van duurzaam materiaal. Deze kun je vaak herkennen aan een speciaal keurmerk of het staat vermeldt op het kaartje. Vraag eventueel om advies aan een verkoper. Zo weet je zeker dat de materialen op een duurzame manier zijn geteeld en kun je met een gerust hart je aankopen doen. Wist je dat duurzame meubels ook nog eens veel langer meegaan? Hierdoor zijn ze niet alleen goed voor je portemonnee, maar dragen ze ook nog eens een extra steentje bij aan het milieu.

Geef oude meubels een nieuwe functie in je woonkamer

Heb je een klein budget en wil je toch rekening houden met de duurzaamheid van je woonkamer? Ga dan eens opzoek tussen je oude meubels en accessoires. Deze kun je vervolgens opknappen of een andere functie geven. Eventjes schuren en een lik verf is vaak al voldoende om deze meubels te laten schitteren in jouw woonkamer.

Vragen staan vrij

Vraag eens aan je naasten of ze misschien wat oude meubels kwijt willen. Zo kom je goedkoop aan nieuwe meubels en bespaar je ook nog eens het milieu. Natuurlijk kun jij dit zelf ook doen! Zorg dat je nooit oude meubels of accessoires weggooit, maar maak er iemand anders blij mee. Het recyclen van meubels kan zoveel schelen in de uitputting van het milieu en het is ook nog eens enorm leuk.

Tweedehands kopen

Zijn nieuwe meubels je eigenlijk te duur en ga je liever voor iets wat past binnen je budget? Struin dan eens wat kringloopwinkels of markten af. Je komt hier vaak de mooiste spullen tegen en dat ook nog eens tegen een leuke prijs! Hier zijn enorm vaak veel schatten te vinden en zeg nou zelf: een koopje vinden is toch altijd leuk?

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *