Dewoonkamer

Tips en infomatie over de woonkamer

Waarom kiezen voor een laminaatvloer?
Interieur

Waarom kiezen voor een laminaatvloer?

Waar we tot jaren geleden allemaal kozen voor laminaat, zien we dat dit de laatste jaren wat minder is geworden. Ondanks dat ook laminaat zich steeds beter heeft ontwikkeld, is met name PVC enorm populair. Vooral de PVC visgraatvloer is in bijna geen huis meer weg te denken. Toch is het helemaal niet onverstandig om je ook gewoon eens te verdiepen in de vele mogelijkheden die laminaat inmiddels heeft. Aangezien dit absoluut niet meer de goedkope vloer is die tot jaren geleden vooral op basis van prijs gekozen werd, is dit een vloer om absoluut niet direct uit te sluiten. Daarom hebben wij een aantal redenen waarom een laminaatvloer een goede keuze is.

Prijs kwaliteitverhouding

Waar laminaat tot jaren geleden toch vaak het imago had dat het een goedkope en daarmee ook niet de mooiste vloer was, is dit tegenwoordig allang niet meer het geval. Natuurlijk zijn er ook ontzettend veel laminaatvloeren die je voor een paar euro per vierkante meter kunt aanschaffen, maar ook van 20, 30 en zelfs 40 euro per vierkante meter. Het voordeel van laminaat, is dat je qua prijs kwaliteit eigenlijk altijd wel goed zit. Vooral als je op zoek bent naar een degelijke vloer, bijvoorbeeld voor op zolder of de bovenverdieping. Deze vloeren zijn gemakkelijk schoon te maken en hebben dus weinig tot geen onderhoud nodig. Hoe handig is dat?

Tegenwoordig ook in visgraat

Wie het heeft over een vloer, heeft het al snel over een visgraat vloer van PVC. Deze vloeren kosten al snel tussen de 60 en 80 euro per vierkante meter. Daarom kun je nu tegenwoordig ook kiezen voor visgraat laminaat deze vloeren zijn een stuk goedkoper, maar hebben wel bijna dezelfde look als een PVC of zelfs houten visgraatvloer. Dit heeft als voordeel dat je een stuk minder geld kwijt bent, maar wel de vloer hebt die past binnen je interieur. Vooral handig voor wanneer je wat minder te besteden hebt of voor mensen die bijvoorbeeld weten dat ze met een paar jaar gaan verhuizen, omdat ze in een huurhuis zitten.

Gemakkelijk zelf te leggen

Anders dan PVC, is een laminaatvloer vaak prima zelf te leggen. Het eerste voordeel dat je direct hebt, is dat de ondervloer niet geëgaliseerd hoeft te worden. Met een laminaatvloer is vaak een standaard ondervloer meer dan genoeg, wat je niet alleen tijd, maar ook geld scheelt. Ook het leggen van de planken zelf is een stuk makkelijker. PVC dient namelijk deels te worden gelijmd, terwijl je laminaat gewoon kunt klikken. Niet voor niets is en blijft laminaat ook nu nog steeds enorm populair.

Makkelijk te onderhouden

Net als de meeste vloeren eigenlijk, is ook laminaat prima te onderhouden. Een paar keer stofzuigen en ook dweilen in de week, is meer dan genoeg. Kies je voor een houten vloer, dan is dit wel anders. Omdat hout na verloop van tijd begint te werken, is het wel belangrijk dat je deze vloer periodiek schuurt en ook in de olie zet. Kies je voor laminaat, dan heb je hier allemaal niets mee van doen.

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *