Dewoonkamer

Tips en infomatie over de woonkamer

Hoe kies je de perfecte eetkamerstoelen?png
Interieur Mooi Tips Wonen

Hoe kies je de perfecte eetkamerstoelen?

Eetkamerstoelen zijn ontzettend belangrijk voor de functionaliteit van je eethoek en de sfeer in de gehele ruimte. De eettafel neemt enorm veel ruimte in beslag, zo ook de eetstoelen. Ze zijn daarmee allesbepalend voor de sfeer in de woonkamer en omliggende ruimtes. Maar waar moet je eigenlijk op letten als je nieuwe eetkamerstoelen gaat kopen? Hoe weet je zeker dat de stoelen lekker zitten én goed integreren binnen jouw woonstijl? Kortom: hoe kies je de perfecte design eetkamerstoelen?

Formaat

Ten eerste is het belangrijk om op het formaat van de eetkamerstoelen te letten. Hierbij is het vooral belangrijk om op een ergonomische zithouding te letten. Dit is helemaal van groot belang als je veelvuldig gebruik maakt van de eetkamerstoelen. Wellicht gebruik je ze ook om op te werken, te studeren of nog even snel een krantje te lezen. Dan is het wel prettig om comfortabel te kunnen zitten. Het formaat van de stoel speelt hierbij een belangrijke rol. Welk formaat het meest geschikt is? Dat is voornamelijk afhankelijk van je eigen lengte. Bekijk goed wat de zithoogte en zitdiepte van je huidige stoelen is. Wat zou je hier graag aan veranderen? Op basis van die gegevens kan je nieuwe stoelen op de kop tikken.

formaat eetkamerstoel

Huidige eettafel

Heb je al een eettafel en is deze nog niet aan vervanging toe? Dan is het belangrijk om te kiezen voor eetkamerstoelen die bij deze tafel passen. Niet alleen qua stijl en uitstraling, maar ook qua formaat. Zeker wanneer je kiest voor stoelen met armleuningen, bestaat de kans dat ze niet onder de tafel passen. Dat zou uiteraard hartstikke zonde zijn. Meet daarom de hoogte van de tafel goed op en bekijk hoeveel ruimte je hebt voor de stoelen. Zo voorkom je miskopen.

 

Rol

Bedenk ook goed welke rol de eetkamerstoelen binnen jouw woning gaan vervullen. Gebruik je de eetkamerstoelen enkel om een snelle maaltijd te nuttigen of ben je dol op lang tafelen met familie en vrienden? Wanneer je veelvuldig van de stoelen gebruik maakt, is het aan te raden om voor een eetkamerstoel met armleuning te kiezen. Deze biedt een net wat hoger comfort, waardoor je van een prettigere zithouding geniet. Wanneer je de eetkamerstoelen ook voor het creëren van extra zitruimte in de woonkamer wilt gebruiken, is het verstandig om voor eetkamerstoelen van Vitra met wieltjes te kiezen. Zo kan je de stoelen indien nodig eenvoudig van a naar b verplaatsen.

Vitra eetkamerstoel

Witte of zwarte eetkamerstoelen?

De meeste mensen kiezen voor witte of zwarte eetkamerstoelen. Maar welke stoelen zijn het meest geschikt binnen jouw interieur?

Witte eetkamerstoelen worden vooral gebruikt bij moderne en strakke interieurs. Ze geven de woonkamer een frisse en ruimtelijke uitstraling. Bedenk echter wel dat wit zeer besmettelijk is. Op witte eetkamerstoelen zijn vlekken veel sneller zichtbaar. Het is dus belangrijk dat je je hand niet omdraait voor poetswerk!

Zwarte eetkamerstoelen zijn multifunctioneel en passen bij vrijwel ieder interieur. Met zwarte stoelen geniet je van een luxe en moderne uitstraling. Daarnaast is het mogelijk om de stoelen met andere (fel)gekleurde eetkamerstoelen te combineren. Zo creëer je een warm en kleurrijk geheel.

 

witte of zwarte eetkamerstoelen

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *