Dewoonkamer

Tips en infomatie over de woonkamer

jaloezieën woonkamer
Interieur Mooi Tips Wonen Woonkamer

Jaloezieën in de woonkamer: wel of niet doen?

Loop een bekende bouwwinkel binnen en je komt gelijk oog in oog te staan met een ruim aanbod van jaloezieën. Erg vreemd is dat ook niet want jaloezieën worden steeds vaker gebruikt als raambekleding in woningen. Toch aarzelen veel mensen om jaloezieën in de woonkamer te plaatsen. Je wilt immers toch kunnen blijven genieten van lichtval en de nodige sfeer in huis brengen. Jaloezieën staan er niet om bekend dat ze juist heel goed met licht kunnen spelen. Dit is echter wel het geval. Jaloezieën zijn zelfs erg bijzonder in het feit dat je de lamellen in andere standen kan zetten. Hierdoor bepaal je zelf hoeveel privacy en hoeveel lichtval je in huis wilt hebben. Dat is iets wat we eigenlijk niet eerder hebben gezien bij anderen vormen van raambekleding. Hierdoor zijn jaloezieën voor ons juist een uitstekende keuze voor in de woonkamer. Bovendien zijn het ook nog eens optimale sfeermakers. In dit artikel behandelen we de voordelen van jaloezieën in de woonkamer en geven we ook aan welke nadelen er eventueel kunnen zijn.

Voordelen van jaloezieën in de woonkamer

Zoals je al eerder in het artikel kon lezen zijn jaloezieën in de woonkamer een perfecte mix. Maar was je ook al op de hoogte van de volgende voordelen?

  • Jaloezieën beschikken over een tijdloze uitstraling en passen bij elke interieurstijl. Bovendien zijn ze ook nog eens erg duurzaam en beschikken ze over een lange levensduur. Daar kan je dus jarenlang plezier van hebben!
  • Met jaloezieën bepaal jij zelf hoeveel licht er binnen wordt gelaten en hoeveel privacy er nodig is in de woonkamer.
  • Jaloezieën zijn enorme sfeermakers en maken je woning echt helemaal af.
  • Jaloezieën zijn vrijwel onderhoudsvrij. Ze kunnen gemakkelijk afgenomen worden met een microvezeldoekje of Swiffer. Pas wel op met agressieve schoonmaakmiddelen. Deze kunnen de beschermlaag aantasten en daardoor kan de levensduur verkort worden. Dat wil je uiteraard niet hebben! Voor grote vlekken is het gebruik van een licht vochtig doekje dikwijls al voldoende.
  • Er is ontzettend veel keuze in jaloezieën. Je kunt niet alleen kiezen uit verschillende materialen, maar ook tientallen kleuren en dessins. Hierdoor ben jij in staat om de jaloezieën helemaal naar eigen wens samen te stellen.

jaloezieën huis

Nadelen van jaloezieën in de woonkamer

Er zijn bar weinig nadelen te noemen voor jaloezieën in de woonkamer. Veel hebben te doen met smaak en de meeste kunnen gemakkelijk verholpen worden. Toch kunnen we ze niet ongenoemd laten. De meeste nadelen hebben te maken met het materiaal dat is gekozen voor de jaloezieën. De meest bekende materialen die gebruikt worden zijn hout aluminium, kunststof en zelfs glas. Zo kan hout erg mooi zijn, maar is het wel een zwaar en stevig materiaal en moet maar net jouw smaak zijn. Kunststof lamellen zijn erg licht in gebruik, maar kunnen juist weer enorm veel stof aantrekken doordat ze statisch kunnen worden. Dit is vooral voor mensen met een stofmijtallergie niet fijn. Bovendien zijn er mensen die gewoon niet fan zijn van de uitstraling van jaloezieën en dat is ook helemaal niet erg!

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *