Dewoonkamer

Tips en infomatie over de woonkamer

4 tips voor een goede nachtrust
Tips

4 tips voor een goede nachtrust

Je slaapkamer is een persoonlijke ruimte, waar jij ongeveer een derde van jouw leven in doorbrengt. Jouw slaapkamer is ongetwijfeld een gezellige ruimte waar je heerlijk zou kunnen slapen, maar soms voelt het niet helemaal compleet: je nachtrust is nog niet perfect. Je gaat op zoek naar de oorzaak, maar het kan lastig zijn om deze te achterhalen. Door middel van een paar tips, tover jij jouw kamer eenvoudig om voor een goede nachtrust. Het verplaatsen van je bed of het ophangen van foto’s kan het verschil maken. Ben jij benieuwd naar de tips voor een goede nachtrust? Lees snel verder en ontdek de tips hier. 

 

Zet het bed in de juiste positie 

 

Wij adviseren om jouw bed op een evenwichtige positie te plaatsen. Plaats het bed tegen de draagmuur en in het zicht van de deur. Bij een tweepersoonsbed is het prettig om aan beide kanten in het bed te kunnen stappen. Zorg ervoor dat je bed uit de buurt van een raam of deur staat. Zet het nooit tussen een raam en deur in en ook nooit onder het raam. Als dit in jouw kamer niet mogelijk is, zorg dan in ieder geval voor gordijnen op jouw slaapkamer. Daarnaast mogen je voeten niet rechtstreeks naar de deur toewijzen. Je ligt dan namelijk in een doodskistpositie. Als het niet anders mogelijk is, slaap dan met de deur dicht. 

Geef het een plekje 

 

 

Naast het bed, kunnen er natuurlijk ook andere meubelen in de slaapkamer worden geplaatst. De kinderen hebben vaak een bureau en kasten op hun kamer. Ze hebben hun eigen kamer waar ze kunnen studeren en hun eigen kledingkast hebben. Op de kamers van de ouders, adviseren wij om geen boekenkast of bureau te plaatsen. Het wordt eigenlijk zelden gebruikt en verzameld alleen maar stop. Meteen als je wakker wordt, zie je het bureau en denk je gelijk aan je werk. Dit is iets wat we natuurlijk graag willen voorkomen. 

 

Deel jij jouw kamer 

 

Veel echtgenoten slapen samen om één kamer. Wanneer jij je slaapkamer deelt met je partner, zorg dan dat je alles dubbel hebt. Dit zorgt voor prettig evenwicht in de kamer. Eén nachtkastje is niet voldoende, zorg ervoor dat er twee nachtkastjes naast het Boxspring Xpert bed worden geplaatst. Hetzelfde geld voor de lampen, kussen enzovoort. Alles moet maal twee worden gerekend. 

 

Opgeruimd staat netjes 

 

Een opgeruimde slaapkamer zorgt voor rust in jouw hoofd. Als je niks laat rondslingeren, kan je de kamer rustig binnen treden. De kleding gooi je niet op een hoop, maar hang of berg je netjes op. Gedragen kledingstukken kan je het beste ophangen in een aparte ruimte. Daarnaast ga je de dag van start met een opgemaakt bed, geopende gordijnen en zet het raam op een kiertje. Op deze manier kan de kamer heerlijk worden gelucht en is hij in de avond start klaar om heerlijk te gaan slapen.

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *