Dewoonkamer

Tips en infomatie over de woonkamer

Met een haard wordt jouw woonkamer een droomkamer (en andere sfeertips)
Woonkamer

Met een haard wordt jouw woonkamer een droomkamer (en andere sfeertips)

Een woonkamer moet een gevoel van veiligheid en geborgenheid geven. Het is de plek waar je met je gezin samenkomt om te ontspannen. Een avondje rustig voor de tv of gezellig borrelen met vrienden. Waar een badkamer of een werkkamer veel meer functioneel is, is de woonkamer een plek voor sfeer en emoties. Na een dag hard werken wil je tot rust komen, en dat doe je natuurlijk niet in het bezemhok of op zolder. Dat doe je in de woonkamer met een goed boek en een drankje. Ondanks dat de sfeer in deze kamer dus zo belangrijk is, vinden veel Nederlanders het lastig om deze sfeer te creëren. Als je woonkamer lijkt op de wachtkamer van een tandartspraktijk dan gaat er iets fout. Maar geen paniek! We geven je graag wat praktische tips om ook van jouw (saaie) woonkamer een (sfeervolle) droomkamer te maken.

Een sfeerhaard werkt altijd

Hoewel er meerdere wegen zijn die naar Rome leiden, is een sfeervolle haard in huis altijd een goed idee. Laat een haard branden en je woonkamer is gelijk warm en gezellig. Waar vroeger een stenen openhaard met een grote schoorsteen de enige optie was, heb je nu enorm veel opties voor afvoerloze haarden. Deze haarden werken op elektriciteit of met bio-ethanol. Dit scheelt een hoop kosten en gedoe, en is ook nog eens beter voor je gezondheid. Wedden dat er ook een model is dat past bij jou woonkamer, smaak en budget?

Een afvoerloze haard: de mogelijkheden

Wie denkt dat haarden alleen voor rijke mensen in dure villa’s die heeft het mis. Kijk bijvoorbeeld eens bij Haardcenter voor de talloze mogelijkheden op het gebied van afvoerloze haarden. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Heb je de ruimte en het geld dan is een grote eilandhaard natuurlijk geweldig. Deze haarden zijn vrijstaand en kunnen fungeren als roomdivider. Voor een iets zachter prijsje kun je een prachtige losse bio ethanol haard kopen die je simpel in de hoek van de kamer plaatst. Ook een elektrische inbouw haard is een optie. Dit is helemaal mooi onder de TV zoals in de foto bovenin. Je kunt het zo gek niet bedenken en het bestaat. Helemaal chique is een hangende haard aan het plafond. Deze zweeft boven de grond wat een stoere futuristische look geeft. Zo’n zwevende haard is ook nog eens ideaal met stofzuigen!

Overige tips voor sfeer en gezelligheid

Heb je een mooie afvoerloze haard uitgezocht? Super, dan is de grootste stap gezet. Toch zijn er nog tal van andere manieren om de woonkamer gezelliger te maken. Een belangrijke is het gebruik van zachte materialen. Fluwelen meubels zijn helemaal in en hebben een enorm warm karakter. Match ze met je gordijnen en je ziet de sfeer ontstaan. Ook is een vloerkleed aan te raden. Naast de warme look doet het ook een hoop met de akoestiek. Niet geheel onbelangrijk voor een gezellige ruimte. Tot slot adviseren we je om goed naar kleurgebruik te kijken. Veel kleuren door elkaar heen maakt een ruimte onrustig en rommelig. Groepeer kleuren, en werk onnodige objecten weg. Zorg voor kaarsen in de kleuren van je kussentjes, en gooi dat leuke knalgroene vaasje dat je 10 jaar geleden van een collega hebt gekregen maar weg. Het creëren van rust is de sleutel naar een fijne sfeervolle ruimte! Voetjes op de bank, glaasje wijn erbij, haardje aan, en genieten!

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *