Dewoonkamer

Tips en infomatie over de woonkamer

Welk soort klamboe past het best bij jou
Interieur Tips

Welk soort klamboe past het best bij jou?

Wanneer je op zoek gaat naar een klamboe, dan zul je versteld staan van de hoeveelheid soorten die er beschikbaar zijn! Om je een idee te geven van de diverse varianten van klamboes, geeft dit artikel je meer informatie over de meeste voorkomende ontwerpen en hun voor- en nadelen, zodat jij beter op weg wordt geholpen om de klamboe te kiezen die het best bij je past. 

Vierkanten klamboe  

Veruit de grootste klamboes op de markt zijn vierkanten klamboes. Een vierkanten klamboe is voorzien van vier ophangpunten die gemonteerd moeten worden op elke hoek van het bed en uiteindelijk een rechthoekige vorm om het bed creëert. Het voordeel hiervan is dat ze groot genoeg zijn om jou het ultieme slaapcomfort te bieden, maar het kan echter een probleem zijn om maar liefst vier gaten in het plafond te boren. Tevens nemen ze veel ruimte in beslag bij het opbergen ervan. Als je op zoek bent naar een klamboe die je de meeste ruimte biedt en mochten de genoemde nadelen geen probleem voor je zijn, zoek dan eens op klamboe vierkant voor het het beste aanbod van diverse soorten klamboes in Nederland en België.  

Wedge klamboe

Een wedge klamboe staat erom bekend de vorm te hebben van een wig, oftewel twee schuine vlakken die naar elkaar toelopen. Het belangrijkste voordeel van een wedge klamboe, is dat ze eenvoudig in te pakken en mee te nemen zijn. Een ideale keus voor op reis! Het nadeel is echter dat je gewend moet raken aan het slapen in een compacte ruimte, omdat ze niet voldoende interne afstand bieden. 

Bell klamboe 

Dit soort klamboes worden aan één punt opgehangen, net boven je slaapkussen. Een bell klamboe kan vervolgens over het gehele bed worden verspreid en weggestopt worden onder het matras. Hoewel een bell klamboes doorgaans vrij zwaar zijn, heb je het voordeel dat ze slechts één ophangpunt benodigd hebben en daardoor gemakkelijk te installeren zijn. Tevens biedt een bell klamboe je meer dan voldoende ruimte en een goede luchtcirculatie voor de ideale nachtrust. 

Vrijstaande klamboe 

Wanneer je liever niet wilt boren in het plafond, dan is een vrijstaande klamboe de beste keus om het slaapcomfort te waarborgen. Vrijstaande klamboe zijn er in verschillende soorten en maten, maar hebben meestal de vorm van een tent. Aangezien deze netten geen externe steun of ophangpunten benodigd hebben om je te beschermen tegen vervelende muggenprikken, kunnen ze overal gemakkelijk gemonteerd worden, zoals thuis boven je bed of op de camping.

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *