Dewoonkamer

Tips en infomatie over de woonkamer

muuto-stoelen
Interieur Mooi Tips Wonen Woonkamer

Scandinavisch design: zo haal jij dat Scandinavische gevoel naar de woonkamer

Het Scandinavisch design… veel mensen kunnen er alleen maar van dromen. Als we denken aan Scandinavië denken we aan mensen die bescherming zoeken tegen de kou in ultrakleine woningen. Ondanks de schrille weersomstandigheden wisten ze toch warme te krijgen in hun huis. Dat is iets waar wij nog wat van kunnen leren. Want ondanks dat we in een rijk en gemakkelijk land wonen, hebben wij vaak moeite met warmte vinden in onze woning. Onze interieurstijlen zijn een beetje stijfjes en we vinden geen rust op een plek waar dat juist zo zou moeten zijn. Het is dan ook niet gek dat de Scandinavische woonstijl steeds populairder wordt in Nederland. We kunnen genieten van meerdere designlabels die meubels en accessoires verkopen in de Scandinavische stijl, waaronder Muuto en Hay. Met enkel het kopen van meubels in het Scandinavisch design ben je er echter nog lang niet. Hoe je het Scandinavische gevoel naar je eigen woonkamer haalt? Dat leggen we uit in dit artikel.

Muuto stoel
Muuto
Hay stoelen
Hay

Dit zijn de kenmerken van een Scandinavische woonstijl

Enkel designmeubels kopen met een Scandinavisch design is niet genoeg als je dat echte Scandinavische gevoel naar de woonkamer wilt halen. Je zal ook veel moeten doen met de ruimte zelf. Maar wat past er eigenlijk goed bij de Scandinavische woonstijl en hoe doe je dit? Wij zetten de belangrijkste kenmerken van de Scandinavische woonstijl voor je op een rijtje:

  • Neutrale en rustige kleuren: om dat Scandinavische gevoel weer te geven in je woonkamer is het belangrijk dat je zo rustig mogelijk omgaat met kleurgebruik. We zien vooral neutrale kleuren zoals wit, beige, grijs en crème in deze woonstijl. Wil je iets anders? Ga dan voor zoete pasteltinten om de serene sfeer te behouden.
  • Natuurlijke materialen: natuurlijke materialen zijn niet weg te denken uit een Scandinavisch interieur. Dit zien we ook wel bij bekende merken zoals Hay en Muuto die het Scandinavisch design verkopen. Zelf kan je dit ook gemakkelijk aan je woning toevoegen door middel van houten plankjes en accessoires van natuurlijke materialen. Wil je het helemaal goed doen? Ga dan voor withouten vloeren. Deze vloeren bevatten alles wat een Scandinavisch interieur nodig heeft. Ze maken de ruimte luchtig, open en maken de ruimte optisch groter.
  • Gebruik licht: in Scandinavië zijn ze gewend aan korte en donkere dagen. Het is dan ook niet zo gek dat ze juist in deze woonstijl vragen om zoveel mogelijk licht. Dat is dan ook de reden dat je bij een Scandinavische woning gigantische raampartijen ziet en weinig raamdecoratie. Tevens worden grote meubels verwijderd voor de ramen, zodat ze elk straaltje licht mee kunnen pakken. De Nederlandse woningen zijn vaak niet uitgerust met ontzettend veel raampartijen. Je kunt wel gemakkelijk zelf het effect van deze ramen nabootsen door middel van spiegels. Door de reflectie van het licht zal dit hetzelfde effect bewerkstelligen.

 

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *