Dewoonkamer

Tips en infomatie over de woonkamer

populaire interieurstijlen
Interieur Mooi Tips Wonen Woonkamer

De populairste interieurstijlen van 2018

Is jouw interieur wel aan vernieuwing toe? Ben je je huidige woonstijl helemaal zat en ben je toe aan verandering? Dan is het tijd om onderzoek te doen naar de verschillende interieurstijlen van 2018. Sla enkel een woontijdschrift open en je wordt overspoelt met verschillende stijlen, kleuren en de meest vreemde combinaties. Gek genoeg zorgen al die verschillende keuzes er juist voor dat het moeilijker is om een interieurstijl te kiezen die bij ons past. Om die zoektocht makkelijker te maken hebben wij de populairste interieurstijlen van 2018 op een rijtje gezet.

Scandinavisch interieur

Het Scandinavische interieur is inmiddels niet meer weg te denken uit het rijtje van populaire woonstijlen. De Scandinavische stijl speelt prima in op een tijd waarin we geven om minimalisme en we meer vrolijkheid en kleur willen brengen in onze woning. De Scandinavische stijl kenmerkt zich door zachte pasteltinten, heel veel wit en door het gebruik van natuurlijke materialen. Belangrijk voor de Scandinavische stijl is dat er zo min mogelijk gebruik wordt gemaakt van tierelantijntjes. De Scandinavische woningen waren nooit erg groot, waardoor ze juist elke ruimte wilden benutten. Dit zien we dan ook terug in het minimalistische uiterlijk.

Industrieel interieur

Ben je altijd al dol geweest op de robuuste uitstraling van oude fabrieken? Dan is een industrieel interieur echt wat voor jou. Deze stijl kenmerkt zich door stoere en robuuste materialen. Daarnaast wordt er zo min mogelijk gebruik gemaakt van accesoires, maar wordt de aandacht gevestigd op de natuurlijke materialen van de woning zelf. Een bakstenen muur is bijvoorbeeld erg  populair in deze stijl.

Landelijk interieur

Het landelijk interieur is al sinds mensheugenis populair in Nederland. Deze woonstijl kenmerkt zich door het gebruik van natuurlijke materialen, zoals hout en riet. Meubels mogen onbewerkt blijven en de ruwheid van het buitenleven uitstralen. Zo is het laten zien van draagbalken in je woning een ware trend bij deze woonstijl. Dat is dan ook gelijk de charme van een landelijk interieur: je creëert je eigen boerderijtje in de stad.

Modern interieur

Een modern interieur is vooral erg geliefd onder de jongere huiseigenaren. Deze stijl herken je direct aan de strakke vormen en eenvoud. Ook wordt er veel gebruik gemaakt van de kleuren zwart en wit. Deze basiskleuren worden vaak gecombineerd met woonaccessoires in heftige en uitgesproken kleuren. Dit contrast zorgt er mede voor dat deze stijl steeds meer aan populariteit wint.

 

 

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *