Dewoonkamer

Tips en infomatie over de woonkamer

Hoe betrek je de tuin bij je interieur?
Tips Wonen

Hoe betrek je de tuin bij je interieur?

Een tuin wordt vaak gezien als een verlengstuk van het huis. Het is dan ook belangrijk dat het interieur van de woning goed aansluit op de tuin. Veel mensen weten echter niet hoe zij de tuin en het interieur goed kunnen laten combineren met elkaar. In deze blog lees je 6 tips die je hiermee helpen.

1. Accessoires in de tuin

De sleutel om ervoor te zorgen dat de tuin en het interieur meer met elkaar betrokken worden, is door de uitstraling van het interieur meer mee te nemen in de tuin. Om dit voor elkaar te krijgen heb je meerdere mogelijkheden. Een van de oplossingen is om te zorgen dat je de tuin levendiger maakt. Dit doe je door sfeervolle accessoires met de stijl van de woning in de tuin te zetten. Ook het plaatsen van planten in de woning maakt de afstand tussen het interieur en de tuin kleiner.

2.Gebruik de vloer

De vloer van de woning geeft bijna altijd de stijl van de woning weer. Het doortrekken van de vloer naar de tuin zorgt ervoor dat de woning veel meer overloopt in de tuin. Hierdoor slaat de sfeer van de woning ook voor een deel over naar de tuin. Belangrijker is nog wel dat de tuin en het interieur van de woning niet meer als twee losse dingen worden gezien, maar juist goed op elkaar aansluiten.

3. Kleur en materiaal

Naast vloeren zijn muren ook middelen om het interieur te laten overlopen naar de tuin. Door de muur aan de buitenkant te verven in de sfeer van het interieur zal de tuin al direct deze sfeer meer overnemen. Ook de tuinafscheiding is hierin bepalend. Heb jij binnen een mooie houten vloer liggen? Dan past een houten schutting hier perfect bij. Verder is kleur zeer belangrijk om de juiste stijl over te brengen. Door in de tuin en in het interieur van de woning dezelfde kleuren terug te laten komen, sluit alles veel meer op elkaar aan. Het terras dat in de tuin staat moet daarom ook aansluiten op de meubels die in de woning staan.

5. Verlichting in de tuin

Zeker in de avond kan een tuin heel erg los staan van de woning als er geen verlichting aanwezig is. Met behulp van LED tuinverlichting worden tuinen veel levendiger. Licht zorgt daarnaast ook voor extra sfeer in de tuin waardoor het uitnodigender is om er ook in de avond te gaan zitten.

6. Openslaande deuren

Een andere tip om de tuin meer te betrekken bij het interieur is om een schuifpui toe te voegen aan de woning. Bij het openen van de schuifpui ontstaat er direct een connectie tussen het huis en de tuin, waardoor het voelt als één ruimte.

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *