Dewoonkamer

Tips en infomatie over de woonkamer

3 redenen om schilderwerk uit te besteden
Interieur Wonen

3 redenen om schilderwerk uit te besteden

Is je woning echt toe aan een nieuwe verflaag? En twijfel je of je zelf de kwasten erbij moet pakken of een vakman in moet schakelen? Dan sta je hoogstwaarschijnlijk voor een lastige beslissing. Zelf schilderen bespaart vaak veel geld, maar uitbesteden heeft ook weer een heleboel voordelen. De meeste mensen kiezen er tegenwoordig voor om in elk geval het schilderwerk buiten door vakmensen uit te laten voeren. Maar waarom eigenlijk? In dit artikel zetten we de 3 belangrijkste redenen om schilderwerk uit te besteden op een rijtje.

1.      Goed resultaat

Schilderen, dat is toch niets aan? Je pakt een paar kwasten, koopt goede verf en je kunt aan de slag gaan. Met die instelling gaan mensen vaak zelf aan het werk. Toch komen ze vaak al snel tot de conclusie dat schilderen een stuk lastiger is dan ze in eerste instantie hadden gedacht. Natuurlijk kun je zelf gaan schilderen, maar ben je dan ook verzekerd van de beste kwaliteit? Weet je zeker dat jouw huis straks strak in de verf staat en dat dit ook blijvend mooi zal zijn? Waarschijnlijk niet. Een goed resultaat is niet vanzelfsprekend. Wanneer je echter een professionele schilder inschakelt, weet je zeker dat de kwaliteit naar wens zal zijn. En zoniet, dan kan je altijd terugvallen op een garantieperiode.

Goed resultaat

2.      Bespaar tijd én geld!

Het grootste voordeel van een schilder inschakelen is natuurlijk dat je enorm veel tijd kunt besparen. Je hoeft niet zelf dagenlang aan de slag om het huis op orde te krijgen. Hoogstwaarschijnlijk ben je al snel een week kwijt om al het schilderwerk af te krijgen. En dan moet het weer ook nog eens meezitten. Een schilder werkt doorgaans veel sneller, zonder dat dit afbreuk doet aan de kwaliteit. Daarnaast regelt de schilder alles en hoef je hier vaak niet eens voor thuis te blijven. Zo kun jij lekker gaan werken of met een krantje op de bank zitten.

Vaak wordt bij het zelf schilderen het argument gebruikt dat je hier enorm veel geld mee bespaart. Maar is dat ook wel zo? Dit is namelijk niet vanzelfsprekend. In sommige gevallen bespaar je inderdaad geld, maar zeker niet altijd. Stel, je doet ongeveer een week over het schilderen en neemt hiervoor vrije dagen op. Dat kost uiteindelijk ook geld. Daarnaast ben je ook materiaalkosten kwijt en moet je wellicht zelfs nieuw gereedschap aanschaffen om de klus te klaren. Ook loop je het risico dat de kwaliteit niet optimaal is, waardoor het schilderwerk weer sneller vernieuwd moet worden. Al met al kan je dan op de lange termijn nóg duurder uit zijn.

3.      Minder risico

Wist je dat de meeste valpartijen op hoogte gebeuren? En vaak ontstaan dergelijke gevaarlijke situaties wanneer men zelf gaat klussen. Logisch ook, want je hebt niet geleerd om met de gevaren op hoogte om te gaan. Natuurlijk probeer je dit zo veilig mogelijk te laten verlopen, maar dat lukt niet altijd. Een professionele schilder weet precies hoe hij dit aan moet pakken. Hij doet dit dagelijks en weet hoe hij de risico’s kan beperken.

Houd ook rekening met mogelijke fysieke ongemakken wanneer je schildert. Doordat je vaak boven je hoofd werkt en langere tijd op je benen staat, kan dit enorm veel ongemakken veroorzaken. Zeker als je dit niet gewend bent. Denk aan rug- en nekklachten. Wanneer je fysiek al minder sterk bent, is het dan ook zeker raadzaam om een vakman in te schakelen.

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *