Dewoonkamer

Tips en infomatie over de woonkamer

Duo rolgordijn badkamer
Algemeen Interieur Wonen Woonkamer

Leuk duo rolgordijn kleed je raam méér dan aan.

In elke straat in Nederland en Vlaanderen kom je wel een duo rolgordijn tegen. Het geheim achter deze raamdecoratie.

Een duo rolgordijn kent vele namen. Je komt het onder andere tegen onder de naam roljaloezie, facette, multischade, twist, dag-nacht rolgordijn,dupli,  enzovoort. Dat maakt het voor een consument best verwarrend. Laten we het eens houden bij duo rolgordijn en eens uitleggen wat het precies inhoudt, wat je er allemaal mee kan en waar je op let als je voor duo rolgordijnen gaat shoppen..

Duo rolgordijn Bron:  Duorolgordijn.eu

Foto:  Het gordijn is multifunctioneel.

Hoe werkt het dan?

De werking van een duo rolgordijn ziet er ingewikkelder uit dan het in werkelijkheid is. Laten we eerst een kijken naar het doek dat gebruikt wordt. Dit doek, een jaar of 20 geleden bedacht in Zuid Korea bestaat uit stroken. Deze bestaan afgewisseld uit vitrage en dichte stof. Als je het enkel ophangt, lijkt het op het linker deel van de foto en kun je tussen de stoken naar buiten kijken.

Het geheim is echter dat de stof van duo rolgordijnen in een soort loop hangt. Deze lus is aan de raamzijde vast bevestigd aan een cassette. In deze cassette zit nog een buis. De stof is met het andere uiteinde aan deze rol buis bevestigd. Door het stof op de buis op te rollen schuiven de stofstroken vóór elkaar door. Je kan de dichte stroken vóór een transparante hangen, zoals je op de foto aan de rechterkant kunt zien. Heel gemakkelijk houdt je zó de inkijk tegen, de zon buiten of regel je de licht inval naar binnen naar wens.

In welke ruimtes kun je een duo rolgordijn voor het raam hangen?

Door de tijd zijn er veel stof variaties ontstaan. Zo zijn er ondertussen ook verduisterende duo rolgordijnen. Ze verduisteren weliswaar iets minder dan een gewoon verduisterend rolgordijn maar je kan er in de slaapkamer toch mooi mee schemeren en dat is voldoende om tijdens de zomer toch een goede nachtrust te hebben.

Voor de badkamer en keuken bestaan er ook geschikte stoffen. Deze bestaan bijna altijd uit polyester wat er voor zorgt dat ze een hoge kleur echtheid hebben en nagenoeg geen krimp heeft. Een afwasbare stof is bijvoorbeeld de XL serie op duorolgordijn.eu .

Alle duo rolgordijnen zijn geschikt voor de woonkamer. Ze hebben allen de mogelijkheid om ze als vitrage én gordijn tegelijk te gebruiken, dus ideaal voor de avond, voor als de zon schijnt of als je de nieuwsgierige blik van voorbijgangers wilt tegengaan.

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *