Dewoonkamer

Tips en infomatie over de woonkamer

voordelen plantenwand woonkamer
Mooi Tips Woonkamer

Wat zijn de voordelen van een plantenwand in de woonkamer?

2019 staat in het teken van duurzaam en milieubewust leven. We zijn allemaal in de ban van de naderende energietransitie en krijgen steeds meer inzicht in de gevolgen die ons gedrag voor het milieu heeft. Dit betekent tevens dat we steeds meer respect voor de natuur krijgen. Dit is dan ook duidelijk in de huidige woontrends terug te zien. Zo is de Urban Jungle favoriet en staan ook andere bekende woonstijlen zoals de Scandinavische- en industriële woonstijl in het teken van natuurlijke elementen. We halen dan ook steeds meer groen in huis en dat is te merken aan een nieuwe opkomende trend: de plantenwand. Dit is de ideale manier om meer groen binnen je woning of in een kantoorruimte te verwerken. Maar wat zijn de voordelen van een plantenwand in de woonkamer én is deze wel eenvoudig te onderhouden? Op deze vragen en meer geven we antwoord in dit artikel.

De voordelen van een plantenwand

Steeds vaker zien we zogenaamde ‘groene wanden’ in woontijdschriften terug. Het idee om een gehele wand met planten te decoreren is natuurlijk ontzettend uniek. Maar van welke voordelen kun je genieten als je een plantenwand binnen jouw woning integreert?

  • Een strak en nietszeggend uitzicht is helemaal niet meer van deze tijd. Als je al maanden tegen een lege muur aankijkt, weet je uit eigen ervaring hoe onprettig dit is. Maar wat moet je met zo’n lege muur? Een plantenwand kan de uitkomst bieden. Deze frist de woonkamer direct op en geeft de woning kleur. Daarnaast maakt het groene uitzicht ons ook nog eens enorm gelukkig. Wie houdt er immers niet van wat groen aan de muur?
  • Het onderhoud is veel gemakkelijker dan het in eerste instantie lijkt. Veel mensen zijn bang dat ze iedere week continu blaadjes aan het plukken zijn en dat de kraan overuren draait om al die planten van water te voorzien. Gelukkig is dat allemaal niet het geval. Bij een grote plantenwand krijg je vrijwel altijd een bewateringssysteem cadeau. Wanden die zonder dit systeem worden gekocht, hebben slechts eenmaal in de vier weken onderhoud nodig. Het is uiteraard ook mogelijk om een wand vol kunstplanten te plaatsen.
  • Planten zijn enorm goed voor de gezondheid. Ze nemen continu CO2 op en geven op hun beurt zuurstof af. Hierdoor profiteer je van een gezondere leefomgeving in de woonkamer. Dat is goed voor de weerstand en de productiviteit!

voordelen plantenwand

Plantenwand op maat

Wanneer je besluit om een plantenwand aan te schaffen, is het belangrijk dat deze aan al jouw wensen voldoet. Bovendien moet hij binnen het interieur passen en moet er bij de draagkracht van de muur stilgestaan worden. Een plantenwand is bijna altijd maatwerk. Als de aanvraag geplaatst wordt, zal de leverancier samen met jou naar de mogelijkheden kijken. Hierbij is het bijvoorbeeld belangrijk hoe licht de woning is, of de plantenwand continu bereikbaar moet zijn en waar de toe- en afvoer van het water is. Daarnaast mag je zelf ook nog eventuele wensen doorgeven. Zo komen jullie samen tot een perfect eindproduct en geniet je binnenkort van een geweldige plantenwand binnen jouw woonkamer!

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *