Dewoonkamer

Tips en infomatie over de woonkamer

gordijnen kopen woonkamer
Interieur Mooi Tips Woonkamer

Gordijnen kopen voor de woonkamer, hier moet je aan denken!

De laatste jaren wordt het steeds meer een trend om de ramen in de woonkamer zo min mogelijk te bekleden. Dat is natuurlijk een uitstekende keuze als je veel meer licht in huis wilt halen, maar heeft ook zo zijn beperkingen. Zo geniet je niet van de nodige privacy en lijken de ramen te springen om wat bekleding. Wist je dat je met de juiste gordijnen de woonkamer kan omtoveren in een luxueus oord? Gordijnen doen niet alleen veel voor het lichtval dat binnenkomt, maar geven je woonkamer ook nog eens een geheel andere uitstraling. Gordijnen kopen voor de woonkamer kan echter best lastig zijn als je niet weet waar je aan moet denken. Je wilt immers wel zoveel mogelijk kunnen genieten van het nodige lichtval in huis, maar de privacy moet gewaarborgd blijven. Dat vraagt om een extra uitdaging! In dit artikel vertellen we waar je aan moet denken bij de aanschaf van gordijnen voor de woonkamer.

De woonkamer kritisch bekijken

Allereerst is het belangrijk dat je de woonkamer kritisch bekijkt. Bedenk wat je precies wil bereiken met de gordijnen. Misschien zit jouw bank wel precies naast het raam en is er sprake van veel inkijk. Dan kan het fijn zijn om te kiezen voor gordijnen die inkijk voorkomen. Dit is zeker het geval als er veel mensen langs het huis lopen. Transparante gordijnen kunnen hierbij helpen. Deze laten genoeg licht door en voorkomen dat mensen naar binnen kunnen kijken. Het voordeel van deze gordijnen is dat je zelf wel naar buiten kunt kijken, maar dat de buitenwereld jou niet ziet zitten. In sommige woningen is het ook belangrijk dat het lichtval wordt beperkt. Dit is vaak het geval bij woningen met grote raampartijen. In de zomers kan het daardoor extreem warm worden in de kamer. De juiste gordijnen kunnen helpen om de woonkamer op een aangename temperatuur te houden. Overgordijnen zijn hier perfect voor. Deze zijn wat dikker dan traditionele gordijnen en isoleren de woning. Hiermee houden ze niet alleen de kou buitenshuis, maar ook de warmte en dat kan veel schelen tijdens warme zomers.

mooie gordijnen woonkamer

De maten van de gordijnen

Vervolgens is het van essentieel belang om de raampartijen goed op te meten. Zeker als je een nieuwe woning betrekt kan het lastig zijn om de juiste maten voor een gordijn te vinden. Toch mogen gordijnen ook niet ontbreken in een nieuwe woning. Je kunt ervoor kiezen om een specialist van een bouwwinkel of speciaalzaak in te schakelen. Deze kunnen de gordijnen perfect inmeten, waardoor je zeker weet dat deze op de juiste manier opgehangen kunnen worden. Je kunt ook aan de oude bewoners vragen of zij nog weten welke maten er gebruikt zijn voor de raambekleding die er eerst hing. Zo heb je al een duidelijk beeld van waar je naar moet zoeken.

De uitstraling van de gordijnen

Er zijn talloze keuzes waar je uit kunt kiezen als je besluit om gordijnen te kopen. Hierbij is het vooral belangrijk dat de gordijnen aansluiten op de rest van het interieur. Zo creëer je eenheid en een serene uitstraling. Je kunt er ook voor kiezen om een speels contrast aan te brengen binnen het interieur. Combineer bijvoorbeeld donkere gordijnen met een wit interieur. Dit kan uiteraard ook

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *