Dewoonkamer

Tips en infomatie over de woonkamer

Betonlook muur
Mooi Tips Wonen

De voordelen van betonlook verf

De betonlook verf van homeofconcrete.com/nl heeft veel voordelen. Je kunt jezelf bijvoorbeeld eens verdiepen in de voordelen van badkamer beton cire. Deze betonverf is namelijk waterafstotend waardoor je deze betonlook verf goed toe kunt passen in een natte ruimte zoals een badkamer. Door de betonlook verf aan te brengen op de muren in je badkamer, geef je je badkamer een industriële, maar bovenal een stoere look. Het komt steeds vaker voor dat mensen kiezen voor een industriële look in hun badkamer. Je kunt dit natuurlijk doen door gebruik te maken van hout in combinatie met staal, door stoere tegels aan te brengen in je badkamer, maar dus ook door de muren in je badkamer te schilderen met betonlook verf. Hierdoor krijgen de muren een heel andere uitstraling dan wanneer je de muren zou schilderen met waterafstotende latex. Wanneer je op zoek bent naar betonlook verf, kun je eens een kijkje nemen op chalkpaint.store. Op deze webshop kun je terecht voor allerlei verschillende soorten kalkverf.

Soorten kalkverf

Er zijn verschillende soorten kalkverf verkrijgbaar. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een kalkverf met een betonlook effect, maar ook voor kalkverf in een willekeurige kleur. Bijvoorbeeld in een pastelkleur. Kalkverf en beton cire hebben veel voordelen. Je kunt deze verf namelijk aanbrengen op alle soorten ondergronden. Hierbij kun je denken aan geolied hout, metaal, kunststof, etc. Dit zonder dat je de ondergrond eerst hoeft te behandelen met een speciale primer. Daarnaast kun je de kalkverf op allerlei toepassingen gebruiken. Je kunt er muren mee schilderen, maar ook meubelstukken of andere voorwerpen. Door een willekeurig object te schilderen met kalkverf, geef je het object een matte uitstraling. Vandaag de dag is een matte uitstraling voor veel mensen wenselijk. De tijd dat mensen vaak kozen voor geoliede meubels is voorbij. Je kunt deze kalkverf ook toepassen in je keuken. Je kunt hier bijvoorbeeld de deurtjes van je keukenkastjes mee schilderen.

Deurtjes van je keukenkastjes schilderen

Je keuken kan vroeg of laat wat verouderd zijn, maar dit hoeft niet meteen te betekenen dat je een geheel nieuwe keuken moet plaatsen. Een likje verf geeft je keuken vaak al een heel andere uitstraling. Je kunt de deurtjes van je keukenkastjes schilderen met kalkverf. Zonder dat je eerst de deurtjes hoeft te schuren. Het schilderen doe je met een kwast. Tijdens het schilderen zal je merken dat de kalkverf snel opdroogt. Je kunt je deurtjes dus binnen no-time weer terug op je keukenkastjes monteren. Wanneer je er zeker van wilt zijn dat de verf voor een langere tijd op je keukenkastjes blijft zitten, kun je de deurtjes eventueel nog nabehandelen met een matte wax. Door dit te doen creëer je een extra beschermlaag op de deurtjes van je keukenkastjes. Je doet de deurtjes van je keukenkastjes namelijk regelmatig open en dicht, en daarnaast poetsen veel mensen zo nu en dan de deurtjes van hun keukenkastjes. Om slijtagevorming te voorkomen, is het raadzaam om de deurtjes van je keukenkastjes na te behandelen met een matte wax nadat je deze hebt geschilderd met een kalkverf.

 

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *