Dewoonkamer

Tips en infomatie over de woonkamer

ophangen tv verstandiger
Interieur Tips Woonkamer

Waarom is het ophangen van je tv een verstandige keuze?

De televisie heeft de afgelopen jaren steeds meer een prominente plek in de woonkamer ingenomen. Vrijwel alle meubels worden gericht op dit apparaat. Een fijn avondje thuis eindigt vaak in een avondje bankhangen en je favoriete series of films kijken. Daarom wordt er ook steeds meer aandacht aan de televisie besteedt. Zo is het niet alleen belangrijk dat er voor het juiste tv-meubel wordt gekozen, maar moet de televisie ook op een duidelijke zichtbare plek worden gezet. Naast de standaard tv-meubels zien we dat er een nieuwe trend is bij gekomen: de tv beugel. Maar waarom zou je ervoor kiezen om je televisie op te hangen? Is dit daadwerkelijk een verstandige keuze? Dat vertellen we in dit artikel.

tv beugel

Veiliger

Heb je jonge kinderen of huisdieren? Dan ben je vast wel bekend met de situaties waarin het maar ‘net goed gaat’. Je kind struikelt of speelt met een bal en plotseling zie je de televisie gevaarlijk heen en weer schudden. Je geliefde viervoeter kwispelt vrolijk met zijn staart en de televisie lijkt continu het doelwit te zijn. Iedere keer weer hou je je adem gespannen in. Er komt een moment dat het fout gaat. Hierbij is het risico niet alleen groot dat de televisie schade oploopt, maar ook de kinderen of huisdieren kunnen een klap krijgen. Dat wil je uiteraard voorkomen. Door de televisie op te hangen, creëer je een veilige omgeving voor mens en dier. Daarnaast is je televisie ook nog eens veilig, waardoor je langer van deze kunt genieten!

Bespaar ruimte

Tegenwoordig zien we dat de woningen en daarmee ook de leefruimten veel kleiner worden. Dit heeft veel te maken met de groeiende bevolking in ons land. Om iedereen een plaatsje te bieden, is het belangrijk dat er voldoende woonruimte wordt gecreëerd. Daarom moeten de woningen kleiner worden. Dit is goed terug te zien in de huidige woningen. Kleine ruimten hoeven geen problemen te geven, maar vragen wel om creatieve oplossingen bij het stylen van het interieur. Door de televisie met een tv beugel op te hangen, is het niet meer nodig om een tv-meubel neer te zetten. Een tv-meubel neemt al snel veel ruimte in beslag en dat voorkom je zo. Hierdoor hou je meer leefruimte over en vooral in kleine woonkamers is dat zeer wenselijk.

Bespaar ruimte tv ophangen

Iedereen kijkt mee!

Tv beugels zijn in alle soorten en maten verkrijgbaar. Zo zijn er ook varianten waarbij de beugel flexibel en wendbaar is. Hierdoor kan je de televisie vanuit iedere hoek in de kamer bekijken. Dit is zeker handig in grotere woonkamers, waarbij de bank ook groter is en je vanuit iedere hoek van de bank graag zicht wilt hebben op de televisie. Ook in de slaapkamer is een hangende televisie wenselijk. Zo hoef je niet continu met vervelende kussens onder je hoofd te liggen, maar kan je relaxt in bed blijven liggen terwijl je televisie kijkt. Zo krijg je minder snel last van je nek. Als je op zoek bent naar een tv beugel voor de slaapkamer, raden wij een kantelbare beugel aan. Zo kan je de televisie naar je toe kantelen, zodat je beter zicht op het scherm hebt.

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *