Dewoonkamer

Tips en infomatie over de woonkamer

Dus hoe krijg ik een hypotheek
Tips Wonen Woonkamer

Dus hoe krijg ik een hypotheek?

Zelfs als je niet klaar bent om een huis te kopen, moet er informatie worden vergaard om te weten wat je in de toekomst nodig hebt voor een hypotheek. Het zal ook een goedkeuring gemakkelijker maken wanneer de tijd komt om het huis van je dromen te kopen en het proces te beginnen.

Dus wat voor soort informatie zal de geldschieter zoeken?

Inkomen

Kredietverstrekkers zullen moeten weten hoe en waar het geld vandaan komt en hoeveel. Als je een werknemer van een bedrijf bent, betekent dit dat je het volgende nodig hebt:

  • Recente loonstrookjes
  • Recente belastingaangiften

Het is misschien een beetje ingewikkelder voor zelfstandigen. Je hebt een soort documentatie nodig om inkomsten te tonen. Dit omvat meestal:

  • Winst- en verliesrekeningen
  • Belastingaangiften

Het kan ook nodig zijn om het volgende op orde te hebben:

  • Bankafschriften – Dit omvat controle- en spaarrekeningen.
  • Beleggingsrekeningen
  • Pensioenrekeningen

Alle kredietverstrekkers zijn verschillend en sommige kunnen vragen bankafschriften voordat een rekensom gedaan kan worden voor de hypotheek. De andere verklaringen zijn meestal vereist tijdens het goedkeuringsproces.

inkomen hypotheek

Andere zaken

Naast de hypotheek zijn er ook andere dingen waarmee de geldverstrekker en jij als koper, rekening mee moet houden. Allereerst de kosten koper. Dit is een percentage van het aankoop bedrag wat afgedragen moet worden aan belastingen. Verder maakt u ook onkosten als het gaat om de makelaar. Als laatst kan het zijn dat u ook de notaris moet betalen als het gaat om het opstellen van alle documenten. U kunt hiervoor een goedkope notaris Amsterdam inhuren, notaris kosten kunnen namelijk een verschil in de honderden euro’s maken. Voor al deze extra kosten kunt u helaas geen hogere hypotheek afsluiten. tegenwoordig kunt u alleen het aankoopbedrag lenen. Daarnaast kunt u wel een starterslening krijgen als dit mogelijk is in uw gemeente. Ook kunt u bereidt zijn voor deze kosten uw eigen geld te gebruiken. Daarom is het handig om van te voren te weten hoeveel u ongeveer moet sparen, voordat u überhaupt denkt aan het kopen van een huis. Andere starters kunnen van hun ouders een gift krijgen om deze kosten te betalen als hun ouders daar bereid toe zijn.

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *