Dewoonkamer

Tips en infomatie over de woonkamer

lege hoeken tips woonkamer
Mooi Tips Wonen

Twee gouden tips voor lege hoeken in huis

Hoeken van een kamer worden vaak niet (optimaal) benut. Lege hoeken zien er vaak kalig uit; alsof je alleen gedacht hebt aan groot meubilair en vergeten bent om iets te kopen voor in de hoek. Vaak zijn hoeken leeg, soms is dat gewenst om je kamer ruimtelijk en open te houden. Zeker bij een kleine kamer is het belangrijk om de hoeken vrij te laten, zo lijkt de kamer groter. Bij grotere kamers staat een lege hoek altijd uit alsof je interieur niet compleet is.  Wij hebben twee gouden tips voor je op een rijtje gezet om de lege hoeken in huis op te vullen.

Creëer een leeshoek

Het creëren van een leeshoek in de lege hoek van je kamer is een zeer leuke optie. Ook als je helemaal niet van boeken lezen houdt. Een leeshoek moet een gezellige hoek zijn waar je even helemaal tot rust kan komen. Meestal doe je dit met een boek, maar even lekker online zijn op de iPad of je smartphone kan natuurlijk ook. Een heerlijke hoek met kussens, een comfortabele stoel, plaids en een hoge bijzettafel op je spullen op kwijt te kunnen. Voor een gezellige en leuke leeshoek heb je helemaal niet veel spullen nodig en toch kan je een hoekje creëren waar je graag wilt zijn om even tot rust te komen.

Wat je allemaal nodig hebt voor een leeshoek is een comfortabele stoel, bijzettafeltje, kussens, lekkere plaids, lamp en eventueel een boekenplank. Vooral de zitting is van groot belang in de leeshoek, wanneer je regelmatig in de leeshoek zit wil je natuurlijk comfortabel kunnen zitten. Hoe groot of klein de lege hoek ook is, een leeshoek kan je in iedere ruimte creëren.

Loveseat

Een hoek in je kamer bij het raam is ideaal om een plekje te creëren met een loveseat. Het moet een plekje zijn waar je gezellig gaat zitten, zonder tv en spelcomputer. Gewoon een fijne en gezellige plek om samen te zitten. Zo’n plekje waar je gezellig even met elkaar kan praten zonder gestoord te worden door allerlei media. Een loveseat is erg comfortabel en ziet er een stuk gezelliger uit dan twee fauteuils. Wanneer je alleen op de loveseat zit heb je veel ruimte en met zijn tweeën is het juist lekker knus. Het is wel belangrijk dat je een relatief grote lege hoek hebt voor het plaatsen van een toch wel kolossale stoel. Je kan in het hoekje ook een hangmat of hangstoel plaatsen, deze nemen minder ruimte in beslag en geven ook gezelligheid.

 

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *