Dewoonkamer

Tips en infomatie over de woonkamer

Zo breng je meer sfeer in de woonkamer
Interieur Mooi Tips

Zo breng je meer sfeer in de woonkamer

In de woonkamer breng je de meeste tijd door in huis. Of je nu na een lange dag languit op de bank neerploft of gewoon van je vrije tijd geniet met een hapje en een drankje; deze ruimte is voor alle doeleinden geschikt! Het is dan ook geen wonder dat je het hier graag sfeervol en knus wilt hebben.

Helaas blijkt dit in de praktijk vaak moeilijker te zijn dan gedacht. Een sfeervolle woonkamer is immers niet een kwestie van een paar mooie meubels en accessoires van maakjeeigensfeer met elkaar matchen. Je moet de juiste verhouding tussen persoonlijk en stijlvol vinden om van de woonkamer een echt ‘thuis’ te maken. Maar waar begin je en hoe voorkom je dat het geheel te druk wordt? In dit artikel geven wij enkele tips.

Maak van de juiste kleuren gebruik

Allereerst is het belangrijk om op het kleurgebruik in de woonkamer te letten. Kleuren zijn namelijk enorme sfeermakers, maar ze kunnen een interieur zowel maken als breken. Als je de juiste tinten gebruikt kan dit voor meer gezelligheid, eenheid en sfeer zorgen. Wanneer je echter de plank volledig misslaat, kan dit juist het tegenovergestelde effect hebben. Kies daarom voornamelijk voor zachte en rustgevende kleuren. Hierbij kan je denken aan warm bruin, zachte pastel- en zandtinten of andere natuurlijke nuances.

Ook donkere kleuren kunnen de woonkamer knusser en sfeervoller maken. Bedenk echter wel dat een donkere kleur de ruimte ook optisch kleiner kan maken. In een al (te) kleine leefruimte is dit dan ook minder geschikt. Kies je toch voor een donkere kleur in een kleine ruimte? Maak dan een accentmuur en laat de rest zo neutraal en licht mogelijk. Zo creëer je niet alleen meer warmte in huis, maar geniet je ook nog eens van een speels contrast.

Maak van de juiste kleuren gebruik

Leuke woonaccessoires

Vraag je jezelf af waarom het maar niet lukt om meer sfeer in de woonkamer te krijgen? Ga dan eerst eens na of je van voldoende accessoires gebruik maakt. Leuke accessoires zijn namelijk niet alleen geweldige eyecatchers, maar ze kunnen ook nog eens het interieur versterken. Als je de gehele woonkamer vol design meubelen zet, zal dit niet direct de sfeer opleveren die je zoekt. Deze sfeer moet je namelijk versterken met accessoires.

Helaas vinden veel mensen het lastig om de juiste nuance te vinden. Ze kopen of té weinig of té veel accessoires. Stel je daarom bij iedere aankoop de volgende vraag: zal dit mijn interieur versterken? Als het antwoord ‘nee’ is, kan je het beter weg laten. Vooral kaarsen en fotolijsten doen het heel goed bij het versterken van de sfeer binnen jouw interieur. Wees dan ook niet bang om deze veelvuldig toe te passen. Let op, ook hierbij geldt: less is more. Overdrijf het dan ook zeker niet.

Raambekleding

We staan er misschien niet altijd even vaak bij stil, maar ook de raambekleding is allesbepalend voor de sfeer in de woonkamer. Afgezien van de betere akoestiek doet deze ook nog wonderen voor de uitstraling van de ruimte. Door de verscheidenheid aan stoffen en structuren zijn er bovendien ook altijd gordijnen die bij jouw interieurstijl passen. Laat je adviseren door de verkoper en kies voor kleuren die de ruimte warmer maken. Zo geniet je niet alleen van een functioneel item, maar ook nog eens van een ultieme sfeermaker in de woonkamer!

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *