Dewoonkamer

Tips en infomatie over de woonkamer

Effectief werken in de woonkamer doe je zo
Tips Wonen Woonkamer

Effectief werken in de woonkamer doe je zo

Door de huidige coronacrisis zijn veel mensen verplicht om thuis te werken. Naar verwachting zal dit ook blijven aanhouden wanneer de crisis beëindigd is. Ook dan zullen er nog veel mensen van het nieuwe werken gebruik maken. Hoewel dit veel voordelen op het gebied van flexibiliteit heeft, is het vooral voor ouders heel lastig om alles met elkaar te combineren. Waar je vroeger een rustige plek had om ongestoord te werken, ben je nu genoodzaakt om de zorg voor de kinderen en het verrichten van werkzaamheden met elkaar te combineren. Een enorme spagaat. Zeker wanneer je geen extra lege ruimte in de woning hebt. Dan ben je al snel genoodzaakt om in de woonkamer je werk te doen.

Maar hoe zorg je er dan toch voor dat je productief kunt blijven tussen al die stoorzenders? De apparaten van https://www.remarkt.nl/ kunnen hier al een belangrijke rol bij spelen, maar er zijn natuurlijk nog veel meer mogelijkheden. Wij zetten een aantal opties voor je op een rijtje.

Schaf een goedkope computer aan

Voor thuiswerken wordt vaak van een laptop gebruik gemaakt. Toen je nog incidenteel thuis wat werkzaamheden verrichte was dit dan ook voldoende. Wanneer je echter lange uren maakt kan het verstandiger zijn om een goedkope computer aan te schaffen. Dit in combinatie met een goed bureau en bureaustoel kan de ergonomie enorm verbeteren. Hierdoor zit je comfortabeler, waardoor je uiteindelijk ook de productiviteit omhoog ziet gaan.

goedkope computer

 

Creëer een apart hoekje

Denk vooral niet dat je rustig op de bank kunt gaan zitten werken. De kans is groot dat je dan veel te snel afgeleid wordt. Zeker wanneer je ook nog kinderen in huis hebt rondlopen. Zij zetten al snel de televisie aan, laten speelgoed zien of komen continu met vragen. Ook wanneer je geen kinderen hebt kan de bank juist een extra stoorzender zijn. Je lichaam is er namelijk op ingesteld dat je hier je vrije tijd in doorbrengt. Daardoor zullen je hersens veel minder snel geprikkeld worden dan wanneer je over een echte werkplek beschikt.

Heb je geen ruimte in huis om zo’n werkplek te realiseren? Creëer dan een apart hoekje in de woonkamer. Plaats bijvoorbeeld een stevig bureau achter de bank of zet deze in een verloren hoek. Maak vervolgens gebruik van een tweedehands laptop van Remarkt.nl, zodat je hier eenvoudig je werk aan kunt verrichten. Wil je de ergonomie verbeteren? Schaf dan tevens een extra toetsenbord, muis en laptopverhoger aan om comfortabeler te kunnen zitten.

Deel je tijd flexibel in

Het is natuurlijk een illusie om te denken dat je acht uur aan een stuk kunt werken als de kinderen om je heen drentelen. Deel je tijd daarom flexibel in. Heb je nog zeer jonge kinderen? Werk dan tijdens hun slaapjes of sta extra vroeg op om alvast wat te werken voordat zij wakker worden. Je kunt er ook voor kiezen om je kinderen een extra dagje naar de opvang of opa en oma te brengen. Zo kan je geheel ongestoord aan de slag.

Lukt het niet om je werk af te krijgen? Blijf dan niet in die sleur hangen en sluit je laptop af. Ga lekker op pad en werk wanneer jou dat uitkomt. Met een goedkope tablet van Remarkt is het zelfs mogelijk om ’s avonds nog even de laatste mailtjes op de bank te beantwoorden. Laat je niet gek maken en wees flexibel. Zodra je de dingen meer loslaat, zal je merken dat dit de productiviteit juist ten goede komt.

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *