Dewoonkamer

Tips en infomatie over de woonkamer

Auto
Algemeen Tips

5 tips waar iedere automobilist iets aan heeft

Dat iedere automobilist een autoverzekering moet afsluiten, is waarschijnlijk geen nieuws voor je. Maar denk jij ook wel eens na over de andere dingen die bij een auto komen kijken? Wij geven je 5 tips!

1.     Check of je noodhamers in je auto hebt

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Je denkt er vast niet over na, maar als je bijvoorbeeld met je auto in het water terecht komt moet je er wel uit kunnen komen. Een noodhamer is daarom zeer belangrijk om in je auto te hebben. Leg niet alleen een noodhamer in de buurt van de bestuurdersstoel, maar ook in de buurt van de passagiersstoel. Tijd om de hamer door te geven, is er niet.

2.     Zet de airco het gehele jaar aan

De airco een paar minuten aanzetten kan al genoeg zijn om het risico op schimmels te voorkomen. Het kan namelijk voorkomen als je de auto een lange tijd niet gebruikt dat er schimmels gaan groeien. Probeer er daarom aan te denken dat ook in de herfst- en wintermaanden de airco zo nu en dan draait.

3.     Test de bandenspanning

Maak er een gewoonte van om iedere maand de bandenspanning bij een benzinepomp te testen, want als je op zachte banden rijdt kan je zo €150 extra kwijt zijn per jaar. Niet alleen beter voor je portemonnee, maar ook voor de banden en je veiligheid. Weet je niet wat de bandenspanning van de auto moet zijn? Geen probleem! Dit staat namelijk beschreven in het instructieboekje.

4.     Controleer het oliepeil

Hoe vaak controleer je het oliepeil in de auto? Wacht namelijk niet tot het oliedruklampje brandt, maar controleer iedere maand zelf het motoroliepeil. Je hebt hier alleen een peilstok en motorolie voor nodig. Een te laag oliepeil is niet alleen slecht voor je auto, maar kan er ook voor zorgen dat je ineens stil staat langs de weg.

5.     Kijk welke datum jouw rijbewijs verloopt

Vergeet de datum dat jouw rijbewijs verloopt niet in je (digitale) agenda te zetten, zodat je het zeker voor die tijd geregeld hebt. Rijden zonder rijbewijs levert je een fikse boete op én je bent niet verzekerd bij schade. Gelukkig is de RDW zo vriendelijk om 19 weken voordat je rijbewijs verloopt je een herinneringsbrief te sturen.

Een autoverzekering afsluiten bij InShared

Een autoverzekering is minstens zo belangrijk, bekijk dus goed of je een autoverzekering hebt die aan al je wensen voldoet. Bij InShared is een verzekering afsluiten een fluitje van een cent én je weet zeker dat je auto is verzekerd tegen een lage premie. En heb je schade? Dat kan heel makkelijk online gemeld worden.

 

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *