Dewoonkamer

Tips en infomatie over de woonkamer

Ideaal, zo’n gietvloer
Tips Wonen

Ideaal, zo’n gietvloer

Als er één vloer is die aan de weg timmert, dan is het zonder twijfel de gietvloer. Niet alleen in woningen, maar ook in bedrijfspanden, magazijnen, op kantoor en in autogarages kom je de vloer steeds vaker tegen. Lees hier meer over de gietvloer én over een vloer van beton cire.

De gietvloer betonlook is sfeerbepalend in je woning

De gietvloer betonlook is een stoere vloer met een industrieel uiterlijk. Dat is ook waar de meeste mensen op vallen. Ze zijn sterk sfeerbepalend in je huis in elk geval. Daarnaast kleven er aan de gietvloer betonlook een groot aantal voordelen. Praktische voordelen vooral. Neem alleen al het feit dat de gietvloer betonlook naadloos is en om die reden gemakkelijk schoon te houden is. Dat komt met name door het ontbreken van voegen en naden, waardoor vuil zich niet op kan hopen op deze vloer. Met een dweil en de stofzuiger maak je de vloer prima schoon.

Vloeistofdichte en elastische vloer

Daarmee is bovendien verklaard waarom ook het bedrijfsleven steeds meer interesse toont voor de vloer. Zeker die bedrijven waarvoor hygiëne zo belangrijk is. Een gietvloer betonlook is veelal van polyurethaan of epoxy hars. De betonlook wordt gecreëerd door de vermenging van twee kleuren, in de regel grijs en wit, voor dat de vloer gegoten wordt. Later zijn nog extra kleuraccenten aan te brengen. Een gietvloer betonlook is vloeistofdicht en heeft een scheur overbruggende werking. De vloer is eveneens geluiddempend, hard maar toch ook elastisch. De vloer is ook nog eens prima te combineren met vloerverwarming.

Geïmpregneerd om waterdicht te worden

Hoewel beton cire ook een sterke gelijkenis heeft met een betonvloer, is het toch een heel andere vloer in vergelijking met de gietvloer betonlook. Zo is beton cire een mortel en een combinatie van cement, hars en toeslag- en kleurstoffen. Beton cire wordt in zeer dunne laagjes aangebracht. Beton cire wordt geïmpregneerd en voorzien van een coating om waterdicht te worden. Om die reden zie je beton cire ook terug in de vochtige ruimte.

Beide vloeren zijn naadloos en gemakkelijk schoon te houden

Beton cire is een heel andere vloer dan een gietvloer. Zo dien je een vloer van beton cire met de hand uit te vlakken, een gietvloer wordt echt gegoten op de vloer. De vloer is wel krasbestendig, sterk en slijtvast. Wat beton cire gemeen heeft met de gietvloer betonlook is het feit dat het eveneens een naadloze vloer is. Beton cire is uniek. Dat heeft weer te maken met de vegende bewegingen waarmee de vloer aangebracht wordt. Daardoor staat een unieke tekening.

Zo koop je dus altijd een unieke vloer

Koop je dus een beton cire vloer, dan haal je altijd een unieke vloer in huis waarvan geen tweede beschikbaar is. De gietvloer betonlook is met kleuraccenten ook bijzonder te maken terwijl je bij deze vloer een ruime keuze hebt in kleur en afwerking. Bijzonder aan de gietvloer betonlook is dat het behalve een heel stoere uitstraling toch ook een licht verende en vooral comfortabele vloer is.

 

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *