Dewoonkamer

Tips en infomatie over de woonkamer

Interieur Mooi Tips Wonen Woonkamer

Muurstickers in de woonkamer, geef jij je woonkamer een unieke twist?

Stickers voor de woonkamer gebruiken… klinkt een beetje gek, nietwaar? Toch is het nog steeds helemaal in anno 2018. Inmiddels zijn muurstickers in zoveel verschillende soorten te krijgen dat er voor elke ruimte wel wat wils is. De woonkamer is de plek bij uitstek om te decoreren met leuke muurstickers. Muurstickers zijn een zeer populaire vorm van wanddecoratie en dat is niet voor niks. Het belangrijkste is misschien wel dat ze een stuk goedkoper zijn dan bijvoorbeeld een groot schilderij of ingewikkelde muurtekening. Hierdoor is stickers voor je woonkamer gebruiken niet alleen een fijne oplossing voor je portemonnee, maar is het ook nog eens mogelijk om de sticker regelmatig te vernieuwen. Bovendien geeft een muursticker de ruimte net dat extra beetje flair waar je zo naar verlangt. Wist je dat het ook mogelijk is om zelf een ontwerp te maken? Denk bijvoorbeeld aan de namen van de gezinsleden of ga voor een interessante quote die een grote en inspirerende rol speelt in jullie huishouden. Zo geef je de woonkamer niet alleen een unieke maar ook een zeer persoonlijke twist. In dit artikel geven we je enkele tips bij het plaatsen van een muursticker en geven we je een paar leuke tips voor het creëren van de ultieme muursticker in jouw woonkamer.

bloemen muursticker

Tips bij het plaatsen van een muursticker in de woonkamer

Het plaatsen van een muursticker is helemaal niet moeilijk. Vrijwel iedereen is hier tot in staat. De volgende tips bij het plaatsen van een muursticker in de woonkamer helpen je bij een vlekkeloze afwerking:

  • Zorg voor een schone ondergrond. Je kunt de muur eventueel afnemen met een doekje en wat ammonia om ervan verzekerd te zijn dat de ondergrond helemaal schoon is. Neem voor de zekerheid de hele muur af voor het geval dat je de sticker toch nog wat wilt verplaatsen. Controleer de muur altijd nog even op pluisvorming alvorens je begint met plakken.
  • Teken de afmetingen van de sticker uit op de muur met een potlood. Zo bepaal je voordat je de sticker plakt of dit goed past op de muur en of deze tot zijn recht gaat komen op die specifieke plek in de woonkamer.
  • Bij het plakken is het handig als je met zijn tweeën bent, maar ook alleen moet het goed lukken. Neem in de ene hand een bankpasje en in de andere hand de sticker. Je begint altijd bovenaan de sticker en werkt langzaam naar beneden. Beetje bij beetje haal je het schutpapier van de sticker. Met de andere hand strijk je de losgekomen sticker glas om luchtbubbels te voorkomen.

Inspiratie voor een muursticker in de woonkamer

Met een muursticker in de woonkamer kun je vrijwel alle kanten op. Een mooie quote of afbeelding doet het altijd goed, maar je kunt ook voor iets heel speciaals gaan. Denk bijvoorbeeld aan een prachtige boom die tevens de stamboom van jullie gezin moet voorstellen. De blaadjes stellen de verschillende familieleden voor en de boom het groeiproces. Met een muursticker zorg jij voor een bijzondere en persoonlijke twist in de woonkamer.

muursticker familieboom

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *