Dewoonkamer

Tips en infomatie over de woonkamer

Zelf schilderen of toch laten doen door iemand
Wonen

Zelf schilderen of toch laten doen door iemand?

Ben jij iemand die totaal niet handig is? Of heb je er helemaal geen zin in om zelf het schilderwerk te doen? Dan is het kiezen voor een schilder inhuren waarschijnlijk een optie die wel door je hoofd heen spookt, want het inhuren van een schilder brengt natuurlijk wel voordelen met zich mee, maar zo heb je ook voordelen van je het wellicht zelf doet. Maar naast al die voordelen heb je uiteraard ook nadelen? Kijk daarom goed na wat de voor- en nadelen zijn voor het inhuren van een schilder of door het zelf te doen.

Voordelen om zelf te schilderen

Wanneer je de keuze hebt gemaakt om zelf met de kwast en de roller aan de slag te gaan en zelf het schilderwerk gaat doen, dan kan dit op sommige momenten zeker een goede keuze zijn. Maar waarom is dit dan een goede keuze? Nou door zelf aan de slag te gaan en door zelf te schilderen, bespaar je een hele hoop geld. Het bedrag dat je betaald voor het verf staat meestal wel vast, maar dan hoef je in ieder geval geen rekening te houden met personeels- of bedrijfskosten. En wat waarschijnlijk ook aan de orde komt is dat je sneller tevreden bent met het eindresultaat, omdat je het allemaal zelf doet en hoe leuk is het ook om je eigen creativiteit terug te laten komen in jouw schilderwerk.

Voordelen door het te laten schilderen

Nu je de voordelen weet wanneer je het zelf doet, is het misschien ook wel fijn om te weten waarom het voordeliger is om het door iemand te laten doen. Het kost jou in eerste instantie veel minder werk en tijd, want je hoeft namelijk zelf niet aan de bak. Ook zal het een stuk sneller en efficiënter gaan dan wanneer je het zelf doet. Waar jij dit waarschijnlijk nog ‘s avonds na je eigen werk moet doen, doet een schilder dit gewoon doordeweeks in zijn eigen werktijd. Ook heeft een professionele schilder gewoon veel meer ervaring en kan de schilder ook precies zien welke voorbereidingen die moet treffen om pas echt aan de slag te gaan. En een voordeel ook is dat een goede schilder werkt met goede verf, want materialen en producten die gekocht worden door een schilder, wordt vaak gedaan bij een groothandel en dat is voor een bedrijf veel goedkoper dan als je het particulier aanschaft.

De nadelen

Aan veel voordelen zitten helaas ook veel nadelen aan vast, want een nadeel als je het zelf doet, is dat je geen garantie hebt op het werk dat wordt verricht. Dit komt natuurlijk omdat je het allemaal zelf uitvoert en je kan dan niet aankloppen bij een schilder die je hebt betaald en wie het werk verricht heeft. Maar een nadeel als je kiest om het te laten doen door iemand is dat een schilder gewoon heel erg duur is. Je hoort het wel vaker, niet alleen bij schilderen, maar goedkoop is vaak duurkoop. Je betaalt ook meestal voor het kwaliteit, maar dat is wel duurder dan je misschien hoopt. Neemt dit dan bijvoorbeeld ook in overweging als je beide opties gaan vergelijken. Zoek bijvoorbeeld eerst op ‘’schilder omgeving Almere’’ en vraag om een offerte om de verschillen te vergelijken.

 

 

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *