Dewoonkamer

Tips en infomatie over de woonkamer

energiekosten verlagen woonkamer
Mooi Tips Wonen Woonkamer

Energiekosten van je woning verlagen

Een belangrijk onderdeel van je uitgaven is vaak de energierekening. Je bent hier ook liever geen tijd aan kwijt want energie is ook niet iets leuks om je tijd aan te besteden. Maar door hier toch iets meer aandacht aan te besteden en je energieverbruik te verlagen kun je al een mooie besparing op je energierekening realiseren. Daarnaast kun je door over te stappen van energieleverancier ook vaak al een besparen op je energiekosten. Hoe hoog deze besparing is ligt aan je verbruik, maar door energie te vergelijken bij Independer kom je hier snel achter.

Hoe verlaag je je energiekosten?

Je energiekosten verlagen kan op twee manieren. Je kunt ervoor kiezen om energiecontracten te vergelijken. Ben je namelijk al een tijdje klant bij een leverancier dan is de kans aanwezig dat je geleverd krijgt tegen variabele tarieven. Deze tarieven zijn meestal hoger dan de tarieven van een vast contract. Je kunt dan door te vergelijken de keuze maken voor een voordeligere energieleverancier. Het voordeel van een variabel energiecontract is ook dat je direct kunt overstappen. Je profiteert dus gelijk van de lagere energietarieven.

Naast overstappen kun je er ook voor kiezen om te besparen op je energieverbruik. Zo zullen je energiekosten ook omlaag gaan. Besparen op je verbruik kan op verschillende manieren. Hieronder zullen we vooral onderscheid maken tussen simpele, goedkope manieren om te besparen en de wat uitgebreidere manieren die ook een stuk duurder zijn.

energiekosten verlagen

Manieren om op je energieverbruik te besparen

Je kunt op verschillende manieren je energieverbruik verlagen. Je kunt hierbij kiezen voor de grotere besparingsmogelijkheden, zoals het isoleren van je woning, het plaatsen van zonnepanelen of het aanschaffen van een warmtepomp. Als je kiest voor één van deze mogelijkheden moet je vaak ook een grote investering doen. En dit duurt dan ook even om terug te verdienen.

Je kunt er ook voor kiezen om te besparen met kleinere investeringen. Een paar kleine aanpassingen in je woonomgeving zijn vaak al voldoende om je verbruik te verlagen. Een aantal simpele dingen die je kunt doen om je energieverbruik te verminderen zijn:

  • De eerste tip is om regelmatig te kijken wat je verbruikt. Dit kan door je meterstanden op te nemen en in de gaten te houden wat je verbruikt. Door meer op de hoogte te zijn van je verbruik is het ook makkelijker om hier iets in aan te passen.
  • Gebruik zo min mogelijk energie in ruimtes die je niet gebruikt. Doe de verwarming en lichten uit als je een kamer niet gebruikt. Het is zonde om lampen en de verwarming aan te houden als je toch niet in de kamer bent.
  • Haal opladers uit het stopcontact als je deze niet gebruikt. Ook apparaten die je niet gebruikt kun je beter uitzetten dan op stand-by laten staan. Als je hier niet altijd voor elk apparaat aan denkt kan het handig zijn om een stekkerdoos aan te schaffen. Met een druk op de knop schakel je zo meerdere apparaten uit.
  • Ook door korter te douchen bespaar je. Je bespaart dan niet alleen energie, maar ook waterrekening zal omlaag gaan als je korter doucht.

We geven je graag nog meer makkelijke besparingsmogelijkheden.

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *