Dewoonkamer

Tips en infomatie over de woonkamer

nare luchtjes huisdieren
Tips Wonen Woonkamer

Huisdieren? Zo voorkom je nare luchtjes!

Huisdieren… we kunnen niet zonder ze. Hoe fijn is het om thuis te komen en direct worden begroet door een kwispelende hondenstaart of een kat die zich miauwend tegen je aan strijkt? Ook de konijnen, hamsters en cavia’s zijn een ware favoriet in huis en we begrijpen heel goed waarom. Ondanks alle voordelen van huisdieren, kleven er ook wel een aantal nadelen aan het houden van huisdieren. Denk alleen maar aan de hoeveelheid werk die je eraan hebt. Je moet honden uitlaten, hokken verschonen, de kattenbak schoonmaken, borstelen en bovenal veel aandacht geven. Daarnaast kosten huisdieren al snel zo’n 50 euro per maand! Dit moet je wel kunnen opbrengen. En last but not least: de haren en de geur. Zei je moeder vroeger ook altijd dat je maar een huisdier nam als je op jezelf zou wonen? Nu begrijp je waarschijnlijk waarom! Na drie keer per dag stofzuigen ben je het spuugzat en kan je geen haar meer zien. Daarnaast heb je al vaker gehoord dat de geur van huisdieren duidelijk te ruiken is in je huis. En dat is nu net iets wat je niet wil hebben in de woonkamer. Gelukkig zijn er genoeg manieren om nare luchtjes te voorkomen. De rest van de nadelen? Die wegen niet zwaarder dan de talloze voordelen.

Aroma diffuser met etherische oliën

Etherische oliën zijn tegenwoordig helemaal in. Waar ze voorheen enkel gebruikt werden tijdens aromatherapie, is het inmiddels heel normaal om deze regelmatig te gebruiken in de woonkamer. Bovendien is de aroma diffuser ook nog eens verkrijgbaar in enorm veel stijlvolle soorten. Hierdoor is er altijd wel één die past bij jouw interieurstijl. Etherische oliën hebben bijzonder fijne eigenschappen voor een zeer snelle verspreiding van heerlijke luchtjes. Doordat de geur snel wordt opgenomen in de lucht, merk je direct verschil als je gebruikt maakt van de oliën. Ideaal als er straks visite komt en je geen tijd meer hebt om te dweilen of de dierenkussens en kooien schoon te maken.

aroma diffuser geur

Maak hondenkussens, kooien en kattenbakken sneller schoon

De meeste nare luchtjes komen van de meubels die door de huisdieren worden gebruikt. Zo gaat een hondenkussen na verloop van tijd erg stinken en dat merk je bij binnenkomst. Zelf zal je dit minder snel ruiken, omdat je de geur gewend bent. Wij raden aan om de hondenkussens minimaal 1 keer in de 2 weken te wassen. Zo behoud je een heerlijke geur in huis en voorkom je de vorming van nare luchtjes. Voor de kattenbak geldt dat dit elke week gedaan moet worden. Ook konijnen- hamsters of caviakooien moeten geregeld schoongemaakt worden om het risico op nare luchtjes te beperken. Laat de woonkamer niet onnodig stinken en grijp op tijd in! Je vindt het zelf immers ook vervelend als je een huis binnenstapt, dat niet zo fris meer ruikt.

 

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *